Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsadvokat henla sak mot Lommemannen

Overgrepssaken fra Sotra i 1999 ble henlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om Lommemannen? Ring oss på telefon 24 00 00 00 eller send e-post til 2400@dagbladet.no

(Dagbladet.no): Statsadvokaten bestemte i 1999 at overgrepssaken mot den lommemann-siktede skulle henlegges, skriver Bergensavisen.

Spesialenheten for politisaker undersøker flere forhold rundt etterforskningen av den siktede Lommemann, blant annet hvorfor og av hvem en overgrepssak fra Sotra ble henlagt i 1999.  

Saken dreide seg om en mann i Stranda svømmehall på Sotra som ba om hjelp til å såpe seg inn fordi han hadde skadet hånden. En sju år gammel gutt skal da ha blitt offer for et grovt overgrep.

Ikke straffbart

Saken ble vurdert av Harald Bilberg, som på den tiden var politiadvokat i Bergen. Bilberg har tidligere uttalt at han tror han kan ha henlagt saken, men ikke er sikker. Han har i likhet med en håndfull andre blitt avhørt av Spesialenheten, som ikke har funnet noen ting som tyder på at noe straffbart har skjedd.

- Saken ble henlagt av statsadvokaten, forteller permittert statsadvokat Ellen Cathrine Greve til Bergensavisen. Hun behandlet saken, men husker ikke detaljene.

Da den antatte Lommemannen ble arrestert på Sotra utenfor Bergen i 1999, etterforsket politiet i Bergen flere lignende saker. Ingen av dem ble sjekket skikkelig mot hverandre.

Politiet tok heller ikke noen DNA-prøve av mannen.

Vet hvem han er

En undersøkelse utført av TNS-Gallup viser at seks av ti bergensere vet hvem «Lommemannen» er.

Det er færrest unge som kjenner «Lommenmannens» identitet. De eldre aldersgruppene, 30 til 59 år, er mer vitebegjærlige. Der vet oppunder 70 prosent identiteten, skriver NTB.

- Jeg har vondt for å tro dette kan stemme. Jeg tror folk sier de kjenner identiteten uten å faktisk gjøre det. Det er blitt et inntrykk av at dette er noe alle vet, og da svarer folk slik, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til Nettavisen.

<B>I VARETEKT</B>: Den antatte Lommemannen ble pågrepet tidligere i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media