Statsadvokat kritiserer Øygards mediestrategi

Mener eks-ordføreren har brukt enhver mulighet til å prosedere saken i mediene.

KRITISERER ØYGARD: Aktor Thorbjørn Klundseter.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KRITISERER ØYGARD: Aktor Thorbjørn Klundseter. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepsdømte Rune Øygard får krass kritikk av statsadvokat Thorbjørn Klundseter.

Kritikken kommer fram i et kommentarskriv statsadvokaten har levert til Høyesterett i forbindelse med ankene av saken, melder VG.

Klundseter mener medieoppmerksomheten rundt saken «i all hovedsak skyldes domfeltes strategiske bruk av mediene», og skriver at Øygard har brukt enhver anledning til å bruke mediene til sin fordel.

Statsadvokaten, som var aktor i saken mot 54-åringen, mener ikke at Øygards bruk av mediene alene gir grunnlag for å behandle saken i Høyesterett. Men ifølge ham har ikke lagmannsretten tatt nok hensyn til belastningen denne har fått for den fornærmede jenta.

Øygards forsvarer, Mette Yvonne Larsen, er uenig i kritikken, og viser til at klienten har rett til å hevde sin uskyld.

- Jenta har fra første stund hatt en bistandsadvokat som har kommentert saken fortløpende, og aktivt, og dessuten har fornærmede selv stilt opp i en rekke intervjuer, sier advokaten til VG.

Alle de tre partene i overgrepssaken har levert inn anker, og en avgjørelse fra landets høyeste rettsinstans er ventet i løpet av august.

Eidsivating lagmannsrett dømte tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard til fengsel i ett år og tre måneder for seksuelle overgrep mot den fornærmede jenta fra hun var 14 til hun var 15 år. Øygard selv har anket dommen til Høyesterett for feil i saksbehandlingen og på straffeutmåling. Påtalemyndigheten har anket straffeutmålingen, noe Øygard har motanket på.

(NTB)