Statsadvokat misbrukte makt?

SKIEN (Dagbladet): Statsadvokat Kjetil Omholt er anmeldt for grov uforstand i tjenesten og maktmisbruk. En 19 år gammel psykotisk gutt, som rettsmedisinere har fastslått er for syk til å sitte i fengsel for drap, er arrestert og satt i fengsel for å sone et mindre bedrageri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Min klient som er siktet i en drapssak, ble i sommer løslatt fra varetekt. Årsaken var at rettsmedisinere konstaterte at 19-åringen var psykotisk. Til tross for legeerklæringer om guttens helsemessige tilstand, ble han hentet av politiet og tatt inn til soning for en gammel sak - et mindre bedrageri, sier en meget oppgitt og irritert advokat Nils Edvard Stenersen.

Brysom

Advokaten gikk i går til det høyst uvanlige skrittet å anmelde statsadvokat Kjetil Omholt til Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO). - Når statsadvokaten ikke bryr seg om legeerklæringer, og selv hevder han har kompetanse til å overprøve sakkyndige, er det etter min oppfatning uforstand og maktmisbruk, sier advokat Nils Edvard Stenersen.

Spørsmålet er nå til behandling hos sorenskriver Tor Gjone i Holmestrand, som skal vurdere om 19-åringen skal løslates. - Det eneste svaret jeg får fra statsadvokaten er at han hevder å være kompetent til å overprøve rettsmedisinerne, samtidig som han hevder at jeg er brysom og alltid vil ødelegge for politiet. Er det meg Omholt vil straffe ved å putte en psykotisk mann i fengsel, raser Stenersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer