Statsadvokat ny narko-sjef

Statsadvokat Morten Yggeseth er ansatt som ny narkotikasjef ved Oslo politikammer. Narkotikaseksjonen får samtidig nye arbeidsområder med sterkere fokus på internasjonal organisert kriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalsjef Roger Andresen, som er narkotikasjefens nærmeste overordnede, sier til Dagbladet at narkotikaseksjonen allerede har tatt over spritsmugler-saken ved kammeret.

- Fra nyttår blir smugling av sigaretter overført til denne seksjonen. Bakgrunnen er at dette er organisert kriminalitet, som øker sterkt her i landet.

Dessuten springer all smugling ofte ut fra de samme miljøene, uansett hva de fører ulovlig inn i landet. Samtidig er det narkotikapolitiet som har de beste kontaktene i utlandet, sier Andresen.

Stillingen som narkotikasjef i Oslo-politiet er en av de mest mediafokuserte i norsk politi. Den første sjefen var Arne Huuse, deretter fulgte Truls Fyhn, Roger Andresen og sist Sveinung Sponheim.

Jobben har tradisjonelt vært en skikkelig springbrett til toppstillinger i politiet.

Yggeseth har tidligere jobbet som politijurist ved narkotikapolitiet i Oslo, deretter har han vært en tid i den militære påtalemyndighet, før han begynte som statsadvokat i Oslo.