Rettssak

Statsadvokat tapte mot eks-familie

En statsadvokat har tapt en lang og bitter kamp om en hytte på Sørlandet. Retten slår fast at en avtale mellom ham og svigermoren var «svik».

HYTTE-STRID: Statsadvokaten mente det var hans hytte, nå har Høyesterett slått fast at det er eks-svigerfamiliens hytte. Hytta ligger idyllisk til like ved vannet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
HYTTE-STRID: Statsadvokaten mente det var hans hytte, nå har Høyesterett slått fast at det er eks-svigerfamiliens hytte. Hytta ligger idyllisk til like ved vannet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høyesteretts ankeutvalg har nå stadfestet en dom fra Agder lagmannsrett, hvor en statsadvokat har tapt mot sin eks-svigerfamilie. Dommen slår fast at avtalen mellom partene utgjorde et «svik» fra statsadvokatens side.

Statsadvokaten, som kommer fra en annen kant av landet, har i flere år ligget i en bitter og uforsonlig strid med sin eks-kone og hennes familie.

Striden har blant annet stått om ei hytte på et idyllisk sted på Sørlandet, som i mange år har vært eid av den tidligere svigerfamilien til statsadvokaten.

Svigermors hytte

Agder lagmannsrett slår fast i sin dom - som nå er rettskraftig etter at Høyesteretts ankeutvalg forkastet statsadvokatens anke - at sørlandshytta tilhører statsadvokatens eks-svigermor, og at den avtalen statsadvokaten hadde inngått med svigermoren, var et svik.

- Jeg er dypt fortvilet over Høyesterett ankeutvalgs avgjørelse. Til tross for at jeg og min advokat, Cathrine Møller Faaberg, i Agder lagmannsrett har dokumentert faktum, og la fram bevis, ble vi ikke hørt, sier statsadvokaten til Dagbladet.

- Mareritt

Eks-svigermoren til statsadvokaten ønsker ikke å kommentere Høyesteretts ankeutvalgs avgjørelse.

- Jeg er fryktelig glad for at et langt mareritt endelig er over, utover det har jeg ingen kommentarer til saken, sier statsadvokatens eks-kone.

Hun prosederte selv saken for både tingretten og lagmannsretten og skrev støtteskrivet til Høyesteretts ankeutvalg.

- Feil bevis

- Uttalelsene her kommer naturligvis som privatperson. Det er mye jeg kunne tenke meg å si om denne sivilrettslige tvisten, sier statsadvokaten.

- Framlagte dokumentbevis viser - ugjendrivelig - at rekkefølgen i det hendelsesforløpet som lagmannsretten la til grunn, er feil. Imidlertid omtales ikke disse dokumentene i dommen, så vi får aldri svar på hvorfor avgjørelsen ble som den ble, sier statsadvokaten.

Et svik

- Jeg er fortvilet over at ankeutvalget ikke fant grunn til å behandle saken, men sånn er rettssystemet, og det har jeg allerede slått meg til ro med, sier statsadvokaten.

- Det er noe spesielt at en statsadvokat blir dømt for svik?

- Jeg ønsker å presisere at dette er en sivil rettssak, og på bakgrunn av det faktum som ble dokumentert, så har jeg ingen grunn til å ha dårlig samvittighet. Jeg må bare ta dommen til etterretning, sier statsadvokaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer