Statsadvokat Thue: - Ikke gått prestisje i saken

Beviskravene er ikke senket i trippeldrapssaken, mener statsadvokat Olav Helge Thue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokat Olav Helge Thue stiller seg uforstående til forsvarerens påstander om at det nærmest har gått prestisje i å få tiltalt Per Kristian Orderud, Veronica Orderud, Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød

- Det er helt feil. Det har ikke gått prestisje i saken fra vår side, sier Thue til Dagbladet.no.

Cato Schiøtz, Per Kristian Orderuds forsvarer, sa tidligere i dag til Dagbladet.no at påtalemyndigheten ikke kunne henlegge Orderud-Paust saken.

- Dette er en spesiell sak. Jeg tror ikke påtalemyndigheten kunne leve med at denne saken ble henlagt, sier Schiøtz. Han sier videre at han frykter at beviskravene er senket i denne saken.

Det frykter ikke statsadvokat Thue:

- Beviskravene er ikke senket i denne saken, er hans korte kommentar.

Mediasak

Drapene på Marie (84), Kristian (81) Orderud og deres datter Anne Orderud Paust (47) rystet Norge i mai 1999. Mediaomtalen rundt drapene nådde nye høyder da sønnen Per Kristian Orderud og hans kone Veronica pågripes og siktes for overlagt drap eller medvirkning til drap. Veronicas halvsøster Kristin Kirkemo Haukelands og hennes tidligere samboer ble siktet for det samme.

Etter et og et halvt år ble tiltalen i dag tatt ut. 17. april møter alle parter i Nes herredsrett.

Ingen hovedmann

Selve tiltalen er også spesiell. Alle fire er tiltalt for drap eller medvirkning til drap uten at noen er pekt ut som hovedmann.

- Alle fire er tiltalt for det samme, for å ha forvoldt/medvirket til drapene. Påtalemyndigheten har ikke en endelig formening om hva som egentlig skjedde, forklarte Schiøtz til Dagbladet.no.

Ifølge statsadvokat Thue er en slik siktelse ikke uvanlig. Han sammenligner med narkosaker.

- Hvis en blir stoppet på Svinesund med 20 kilo heroin og det står to stykker hjemme og venter, blir alle tre tiltalt for innførsel eller medvirkning til innførsel, forklarer Thue til Dagbladet.no. Ingen hovedmann pekes ut.

Thue mener selve saken er mer spesiell enn tiltalen. Det at fire stykker er tiltalt for trippeldrap er sjelden kost i Norge.

Videre etterforskning

Advokatene Cato Schiøtz og Frode Sulland, forsvarere for henholdsvis Per Kristian og Veronica Orderud, sendte tidligere hver sitt brev til riksadvokaten. Frode Sulland ba her om ytterligere etterforskning, skriver Aftenposten.

Statsadvokat Thue sier til Dagbladet.no at disse brevene er nøye vurdert av påtalemyndighetene. Det vil også bli etterforsket videre på noen av punktene.

- Det vil etterforskes videre, men det vil ikke påvirke selve tiltalen. Derfor er denne tatt ut i dag, opplyser Thue.

<B>IKKE PRESTISJE:</B> Det har ikke gått prestisje i saken mener statsadvokat Olav Helge Thue.