FRIFUNNET: Talspersonen for Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, ble frifunnet i rettens andre instans. Nå har statsadvokaten bestemt seg for å ikke anke saken videre til høyesterett. Foto: Ralf Lofstad/Dagbladet
FRIFUNNET: Talspersonen for Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, ble frifunnet i rettens andre instans. Nå har statsadvokaten bestemt seg for å ikke anke saken videre til høyesterett. Foto: Ralf Lofstad/DagbladetVis mer

Statsadvokaten anker ikke frifinnelsen av Ubaydullah Hussain

- Seier for ytringsfriheten, sier hans forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg konstaterer at ytringsfriheten nå har fått en endelig rettslig avklaring i Norge på dette feltet, og at vi tillater folk å mene det de vil fremfor å bure dem inne fordi vi ikke liker det de sier, sier Hussains forsvarer, John Christian Elden, til Dagbladet.

Hussain ble i oktober i fjor frifunnet for indirekte oppfordring til terror. I tiltalen kommer det frem at han flere ganger via Facebook har oppfordret til terror ved å hylle terrorhandlinger. 

Påtalemyndigheten anket dommen videre til lagmannsretten, hvor Hussain i forrige måned ble frifunnet på nytt.

- Våre anker har ikke ført frem på noen punkt, og lagmannsretten har dessverre kommet til nøyaktig samme resultat som tingretten. Vi må se nærmere på dommen og vurdere om det er grunnlag for å anke, sa statsadvokat Carl Fredrik Fari til Dagbladet da domsslutningen kom i lagmannsretten kom.
 
Nå har statsadvokaten besluttet å ikke anke saken videre til høyesterett.

Hussain ble i februar i fjor også dømt til til 120 dagers fengsel for trusler mot to navngitte journalister, trusler mot en sakkyndig i retten og hatefulle ytringer mot jøder. 60 av dagene var betinget og prøvetiden satt til to år. Han fikk imidlertid fradrag på 53 dager for utholdt varetektsfengsling i 2012.