Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsadvokaten anker Schumann-løslatelse

- Stor fare for nye forbrytelser.

MÅ VENTE: Statsadvokaten i Rogaland anker prøveløslatelsen av den forvaringsdømte Nokas-raneren Kjell Alrich Schumann. Foto: ERLING HÆGELAND / DAGBLADET
MÅ VENTE: Statsadvokaten i Rogaland anker prøveløslatelsen av den forvaringsdømte Nokas-raneren Kjell Alrich Schumann. Foto: ERLING HÆGELAND / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten i Rogaland anker prøveløslatelsen av den forvaringsdømte Nokas-raneren Kjell Alrich Schumann.

- Vi anker på grunn av samfunnsvernet. Vi mener faren for at han skal begå nye, alvorlige straffbare handlinger fortsatt er så stor at han ikke bør prøveløslates, sier statsadvokat Tormod Haugnes ved Rogaland statsadvokatembete til NTB.

Schumann (47) ble dømt til 16 års forvaring for sin rolle i Nokas-ranet i Stavanger i april 2004. Det var Schumann som skjøt og drepte politimannen Arne Sigve Klungland.

Sør-Trøndelag tingrett fastslo i desember at Schumann kan prøveløslates på bestemte vilkår, etter at han nå har sonet ferdig minstetiden av forvaringsdommen.

- Samlet sett er det rettens oppfatning at det i dag ikke foreligger en kvalifisert og reell risiko for at Schumann på ny vil begå alvorlige, voldelige forbrytelser. Begjæringen om prøveløslatelse tas derfor til følge, het det i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.

Påtalemyndigheten er altså av en annen oppfatning, og anker dommen til lagmannsretten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media