Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsadvokaten gjenåpner henlagt sak mot polititopper

De var anmeldt for grovt skattesvik.

SKATTESAKEN: Denne uken ble det kjent at en sak mot åtte norske polititopper, som hadde jobbet svart for den amerikanske ambassaden, var henlagt. 
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
SKATTESAKEN: Denne uken ble det kjent at en sak mot åtte norske polititopper, som hadde jobbet svart for den amerikanske ambassaden, var henlagt. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uken ble det kjent at Østfold politidistrikt har henlagt saken mot åtte norske polititopper som hadde jobbet svart for den amerikanske ambassaden. De var anmeldt for grovt skattesvik.

Statsadvokaten i Oslo ønsker nå å vurdere saken på nytt, melder TV 2.

- Jeg har vært i kontakt med Østfold politidistrikt og har varslet dem om at jeg kommer til å be om å få denne saken innsendt hit fordi vi ønsker å vurdere henleggelsesvedtaket her, sier Jørn Sigurd Maurud, embetsleder ved Oslo statsadvokatembete.

- Jeg finner grunn til å undersøke nærmere hva som egentlig har foregått i politiets håndtering av saken, sier han.

Østfold politidistrikt konkluderte med at de åtte politifolkene måtte innvilges skatteamnesti siden de frivillig hadde oppsøkt skattekontoret og innrømmet forholdet.

(NTB)