Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsadvokaten i Argentina ble funnet død. - I søpla lå en arrestordre på landets president

Ifølge opplysninger gitt til New York Times.

FUNNET DØD: Statsadvokat Alberto Nisman ble funnet død med et kulehull i panna 19. januar.Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA / NTB Scanpix
FUNNET DØD: Statsadvokat Alberto Nisman ble funnet død med et kulehull i panna 19. januar.Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble funnet en arrestordre på Argentinas president hjemme hos statsadvokaten som ble funnet død etter et angivelig selvmord, opplyser en etterforsker til New York Times.

Det melder NTB tirsdag kveld.

23. januar kommenterte Dagbladets Einar Hagvaag: Det er tid for å spørre: Hva i all verden er det som foregår i Argentina?

Da hadde statsadvokaten Alberto Nisman «tatt sitt eget liv». Journalisten Damian Pachter fortalte at Nisman før det angivelige selvmordet skulle til å avsløre en rekke store anklager mot landets president, Cristina Férnandes Kirchner.

Ifølge New York Times ble et 26 siders dokument funnet i søpla i Nismans leilighet etter at han ble funnet med et kulehull i panna 19. januar. 

«Tar en statsadvokat livet av seg dagen før han skal legge fram alvorlige bevis mot presidenten?», spurte Hagvaag i Dagbladet da.

Statsadvokaten? hadde onsdagen før han ble funnet død anklaget president Férnandez, utenriksminister Héctor Timerman og flere andre for en sammensvergelse for å skjule Irans medvirkning i bytte mot økonomiske fordeler for Argentina, deriblant olje.

En arrestordre på utenriksministeren lå også i dokumentbunken, ifølge New York Times.

Bevisene til den avdøde statsadvokaten var avlyttede telefonsamtaler og ulike dokumenter, som han har samlet i en 350 sider lang rapport.

FORTALTE: Journalist Damian Pachter fortalte om Nismans planer. Foto: AFP PHOTO / GIL COHEN-MAGEN / NTB Scanpix
FORTALTE: Journalist Damian Pachter fortalte om Nismans planer. Foto: AFP PHOTO / GIL COHEN-MAGEN / NTB Scanpix Vis mer