Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tina-saken:

Statsadvokaten reduserer erstatningen til en av de siktede i Tina-saken

Reduseres med en halv million kroner. 

ERSTATNING: Statsadvokaten reduserer erstatningen til en av de siktede i i Tina-saken. Foto: Arkivfoto politiet / NTB Scnapix
ERSTATNING: Statsadvokaten reduserer erstatningen til en av de siktede i i Tina-saken. Foto: Arkivfoto politiet / NTB Scnapix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsdvokaten i Rogaland har redusert erstatningen til en av de tidligere siktede i Tina-saken med en halv million kroner.

– Jeg er svært overrasket over at statsadvokaten går ned på erstatningsbeløpet. Det er politiet som har jobbet med saken og kjenner den best, og de støtter vårt krav, sier mannens advokat Olav Sylte til Stavanger Aftenblad.

- Full behandling i tingretten

Politiadvokat Herdis Traa i Sør-Vest politidistrikt vurderte erstatningskravet på 750.000 kroner som rimelig og støttet det i sin innstilling til Statens sivilrettsforvaltning.

Sylte regner med at statsadvokaten også vil gi mindre erstatning til de andre som var siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen i Stavanger i 2000.

– Hvis dette blir det endelige erstatningsbeløpet, vil det bli full behandling i tingretten. Jeg mener at kravet på 750.000 kroner, som politiet var enige i, er riktig jus, og vi holder fast ved det beløpet, sier Sylte.

Siktet i nesten ett år

I midten av november leverte Sylte og hans kollega Trond Wåland inn krav om oppreisningserstatning på 750.000 kroner hver til to av de fire mennene som var siktet i saken.

I september i fjor ble siktelsen mot mennene henlagt som «intet straffbart forhold anses bevist». Da hadde de vært siktet i nesten ett år.

De satt tre uker i varetekt på grunn av tvil rundt bevisene, men siktelsen ble opprettholdt etter at de ble løslatt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media