Statsadvokaten rotet bort anken

Etter å ha blitt dømt til fire års fengsel for heleri, anket familiefaren. Det gikk over fire år før Statsadvokatene i Oslo klarte å sende ankesaken til lagmannsretten. Anken ble rett og slett rotet bort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra domfellelsen 10. mars 1997 til 8. juni i år skjedde det ingenting med ankesaken. Selv ikke da familiefarens advokat, Cecilie Nakstad i advokatfirmaet Staff, purret i juli 1999, skjedde det noe.

Opprørt

Imens ventet mannen (37) på at ankesaken skulle komme opp. Familiefaren har helt siden domfellelsen vært i jobb.

- Jeg er opprørt på vegne av min klient. Han lever et normalt familieliv, men ventetida har vært meget vanskelig. Familien har aldri fått planlagt noen ting i denne perioden og har aldri fått innrettet livet sitt, sier Nakstad.

Tar ansvaret

37-åringen ble i 1997 dømt for oppbevaring av 600000 kroner påtalemakten mente kom fra narkotikaomsetning. Oslo byrett fant det ikke bevist at han visste at pengene stammet fra narkotikasalg.

Han ble idømt fire års fengsel.

Statsadvokat Kristian Nikolaisen tar forsinkelsen på egen kappe:

- Det som har skjedd, er at den originale anken er forsvunnet, men restansekontrollen fanget den opp. Vi tar kopier, og det berget den siden av saken. Anken skulle selvfølgelig vært fremmet for lengst.

- Hvordan kunne anken komme bort?

- Det tyter inn ufattelig mye dokumenter her til tider. Når det kommer store saker inn i digre bunker, kan det skje at dokumenter på bare få sider forsvinner, kanskje inn i andre saksmapper.