Statsadvokaten vil ha svar fra UD om ambassadør-saken

Oslo Statsadvokatembeter har bedt om en orientering av Utenriksdepartementet om hjemkallelsen av ambassadør Stig Traavik.

VIL HA SVAR: Stig Traavik samtykket i hjemkallelsen som trådte i kraft 6. desember i fjor. Statsadvokaten vil ha svar fra UD. Foto: AP Photo/APTN
VIL HA SVAR: Stig Traavik samtykket i hjemkallelsen som trådte i kraft 6. desember i fjor. Statsadvokaten vil ha svar fra UD. Foto: AP Photo/APTN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Førstestatsadvokat Jørn Maurud, som leder Oslo Statsadvokatembeter, sier til VG at han har vært i kontakt med departementet om ambassadør-saken.

– Jeg avventer en orientering derfra før jeg konkluderer hva vi eventuelt vil gjøre i denne saken, sier Maurud.

I mai i fjor ble ledelsen i departementet varslet om ambassadørens forhold til en kvinne som mottok bistandsmidler til sitt kulturprosjekt i Indonesia, ifølge avisa.

Departementet opplyser at de brukte tiden på å undersøke påstandene, blant annet ved å koble inn Sentral kontrollenhet. Kontrollenheten har ansvar for å undersøke saker hvor det varsles om og behandles mistanke om økonomiske misligheter.

Konklusjonen på UDs gransking var at Traavik ble hjemkalt fra sin stilling og måtte frasi seg sin ambassadørtittel. Han fikk en stilling som seniorrådgiver i UD – og beholdt lønn og sikkerhetsklarering.

Han samtykket i hjemkallelsen som trådte i kraft 6. desember i fjor. Kvinnen avviser at hun har hatt økonomisk vinning av forholdet, noe også Traavik framholder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer