Statsadvokatene: - Ingen svakheter i etterforskningen

Terroristens forsvarere mener det er flere løse tråder i etterforskningen av terrorangrepene. Statsadvokatene sier det er «ingen vesentlige svakheter» i politiets arbeid.

MØTER: Statsadvokatene Svein Holden og Inga Bejer Engh var fredag i møter med politiets etterforskere i terrorsaken.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MØTER: Statsadvokatene Svein Holden og Inga Bejer Engh var fredag i møter med politiets etterforskere i terrorsaken.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsadvokatene Svein Holden og Inga Bejer Engh var fredag i flere møter med de viktigste etterforskerne av terrorsaken. Neste fredag vil de første polititjenestemennene vitne i Oslo tingrett for å fortelle om pågripelsen av Breivik på Utøya. Onsdagen uka etter kommer etterforskerne.En ti måneders lang etterforskning, som har resultert i tusenvis av sider med etterforskningsmateriale, skal presenteres på én dag.

- Nå går vi over i en ny fase av saken og materialet må gjennomgås. Det er utfordrende å presentere en så stor etterforskning på én dag. Vi må tenke gjennom hva som er viktig å ha med og hva som kan gås raskt gjennom. Vi må finne en form, slik at retten får oversikt over etterforskningsarbeidet og mer detaljert kunnskap om enkelte emner, sier statsadvokat Svein Holden til Dagbladet.

Ubesvarte spørsmål Breviks forsvarere mener det er flere ubesvarte spørsmål i etterforskningen, og at de er viktige i tilregnelighetsspørsmålet.

Politiet har ikke fått tilgang til alle Breiviks epostkontoer, ei heller alle hans Facebook- og Twitterkontoer. Politiet vet heller ikke hvem Breivik eventuelt har møtt på sine turer til Liberia, London og Baltikum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer