Statsadvokatens unike oversikt: Slik var Lime-nettverket

Måtte lage spesiell redegjørelse før en av tidenes mest omfattende saker kommer for retten.

HOVEDMANNEN: Påtalemyndigheten mener Sajjad Hussain er hovedmannen i Lime-saken. Han nekter straffskyld. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HOVEDMANNEN: Påtalemyndigheten mener Sajjad Hussain er hovedmannen i Lime-saken. Han nekter straffskyld. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Halvannet år etter at politiet aksjonerte mot 19 dagligvarebutikker på Østlandet, og pågrep en rekke personer på privatadresser i og rundt Oslo, starter rettssaken mot de 13 tiltalte i Lime-saken i Oslo tingrett mandag.

Saken vil vare et halvt år, og samtlige er tiltalt etter den straffskjerpende «mafiaparagrafen». 12 av dem er tiltalt for grov menneskehandling. De fornærmede er pakistanere som ble hentet til Norge, og som jobbet i butikkene.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer