Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsansatt siktet for grovt bedrageri

En ansatt i Statens vegvesen er siktet av politiet etter ulovlig registering av ombygde og importe biler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En overingeniør som er ansatt ved trafikkstasjonen på Billingstad i Bærum i Akershus er siktet for grovt bedrageri.

Mannen ble i fjor anmeldt av sin arbeidsgiver og suspendert, etter at man fikk mistanke om at han hadde bevisst feilregistrert ombygde og importerte biler. Blant bilmodellene det skal ha blitt trikset med er Geländewagen.

- Jeg kan bekrefte at en av våre ansatte nå er siktet av politiet etter at vi anmeldte ham, sier trafikkdirektør Eva Solvi til Dagbladet.no.

Også en person utenfor Statens vegvesen er siktet i saken. Dette skal etter hva Dagbladet.no forstår være en eier av et bilverksted som har samarbeidet med den nå siktede overingeniøren.

Den siktede i Statens vegvesen har vært inne til flere avhør hos politiet etter at han ble anmeldt av sin arbeidsgiver. Det er også gjort beslag i en rekke dokumenter.

ANSATT SIKTET: Trafikkdirektør Eva Solvi kjenner ikke grunnlaget for siktelsen av en sine ansatte, men sier at Statens vegvesen har hatt mistanke om at det er utført mindre endringer på biler som er registrert som større endringer. Dermed er avgiftsgrunnlag for kjøretøy blitt lavere. Foto: SCANPIX
ANSATT SIKTET: Trafikkdirektør Eva Solvi kjenner ikke grunnlaget for siktelsen av en sine ansatte, men sier at Statens vegvesen har hatt mistanke om at det er utført mindre endringer på biler som er registrert som større endringer. Dermed er avgiftsgrunnlag for kjøretøy blitt lavere. Foto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!