Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsansatte får 723 millioner kroner i ventelønn på tre år

Høyre og Frp vil stoppe ordningen.

HAR MANGE PÅ VENTELØNN: Sentralbanksjef Svein Gjedrem statsminister Jens Stoltenberg har mange på ventelønn i statlige institusjoner. Det koster skattebetalerne store beløp hvert år. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
HAR MANGE PÅ VENTELØNN: Sentralbanksjef Svein Gjedrem statsminister Jens Stoltenberg har mange på ventelønn i statlige institusjoner. Det koster skattebetalerne store beløp hvert år. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||I perioden 2008 til 2010 vil statsansatte få hele 723 millioner kroner i ventelønn. Nå vil Høyre og Frp stoppe ordningen.

Den rødgrønne regjeringen vil i år utbetale ventelønn til ansatte i statlige selskaper på 230 millioner kroner, skriver VG tirsdag.

I fjor betalte myndighetene 283 millioner kroner, og for 2010 har regjeringen budsjettert med ventelønn på 210 millioner kroner.

Høyre og Frp går i sine budsjettforslag inn for å stanse ordningen nå, og etter hvert avvikle den helt.

- Vårt forslag går ut på at ingen nye skal innvilges ventelønn etter 1. januar 2010, sier Robert Eriksson (Frp), leder i Stortingets arbeids- og sosialkomité til avisen.

Han kritiserer Nav for at ikke flere har fått ny jobb.

- Det er nesten godt gjort å ikke ha klart å skaffe folk jobb i en periode hvor en lang rekke bransjer har manglet arbeidskraft. Nav har vært altfor tilbakelent i forhold til å få dem i jobb, sier Eriksson.

I går skrev VG at et hundretall ansatte i Norges Bank har mottatt ventelønn og førtidspensjon siden 2001, da de mistet jobben. Prislappen har årlig vært på over 80 millioner kroner.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media