Statsansatte får to ekstra timer fleksitid 

Ved årsskifte får 160.000 statlige ansatte utvidet fleksitiden med to ekstra timer fra klokken 6 til 21.

FLEKSIBILITET: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) vil ha samme fleksibilitet i offentlig sektor som i det private. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FLEKSIBILITET: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) vil ha samme fleksibilitet i offentlig sektor som i det private. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den nye avtalen trer i kraft 1. januar neste år, ifølge NRK. I dagens avtale fra 1976 er kjernetiden fra klokken 9 til 14.30, med fleksitid fra klokken 7 til 20.

– Ansatte i staten må kunne ha samme fleksibilitet som i privat sektor. Staten skal være en moderne og attraktiv arbeidsgiver. Da må vi ha en avtale som er tilpasset dagens samfunn, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Ifølge statsråden er hensikten at det skal bli enklere for de ansatte å kombinere arbeid og familieliv.

Forhandlingene om en ny fleksitidavtale har foregått over lang tid. Akademikerne Stat, Unio Stat og YS Stat var enige, men LO Stat avventet signering fordi de ønsket en prøveordning. Partene er enige om at ordningen skal vare til og med 30. juni 2019.

Leder Egil André Aas i LO Stat sier en av grunnene til at de var avventende var at mange av deres medlemmer har opplevd å jobbe overtid uten å få kompensasjon eller mulighet til å avspasere.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer