Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsansatte flyr over 600 millioner kilometer i året på skattebetalernes regning

Tilsvarer 15 300 flyreiser jorda rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ansatte i statlige etater og virksomheter flyr til sammen over 600 millioner kilometer i året, viser tall fra Direktoratet for forvaltning og IKT.

Totalt fløy statsansatte 608 480 632 kilometer med fly i 2013, noe som tilsvarer 15 300 flyreiser jorda rundt. De som flyr aller mest, er ansatte i utenrikstjenesten. Hver utenriksansatt fløy i gjennomsnitt 21.000 kilometer i fjor.

Prisen for flyreisene er det skattebetalerne som må ta. Også miljøet blir belastet. Tallene viser at Miljøverndepartementet, som er departementet med hovedansvar for å redusere de miljøskadelige utslippene, ligger på 15. plass over etatene som flyr mest.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling