Statsansatte leie av hets: «Selvopptatte idioter kan kjøsse meg midt i ringen»

YS Stat bruker millioner på et oppgjør med holdningene i kommentarfeltene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsansatte som surfer på nettet, risikerer å få passet kraftig påskrevet:

«De idiotene har aldri gjort en dritt for andre enn seg selv!!!!»

Denne meldingen om statsansatte fant fagforeningen YS Stat da de lette etter netthets mot ansatte i politiet, i Nav og i andre offentlige etater.

Reklamekampanje Her er noen flere av meldingene de fant:

«Så mange valg. Kanelbolle eller marsipankake? Tebrød eller vaffel?»

«kommer kl ti og går kl to»

«Det suger livskraften ut av mennesker. Ingenting får en til føle seg mere maktesløs enn et møte med statens papirflyttere.»

Meldingene har YS funnet i sosiale medier og er lett omskrevet av personvernhensyn. De leses opp i en egen video, som er del av reklamekampanjen «Jeg er statsansatt».

- Lang, stygg liste - Den lista vi fikk, var lang og styggere enn stygg, forteller lederen i fagorganisasjonen YS Stat, Pål Arnesen, til Dagbladet.

At YS Stats medlemsforbund nå bruker to millioner kroner på å få spredt blant annet en video hvor disse budskapene leses opp, skyldes ikke et ønske om selvpisking.

Tvert imot vil Arnesen og YS' medlemsforbund ta et oppgjør med slike holdninger.

- Det er for å informere om hvem vi statsansatte er, for det begynner å bli så mye negativt som dukker opp i diskusjonsforum og så videre, så vi vil få fram stoltheten hos de statsansatte, og si at mange ikke vet hva vi jobber med, sier Arnesen.

- Må omstille Arnesen forteller at de som leser opp meldingene fra kommentarfelt og twittermeldinger mens de vekselvis ser oppgitte og lattermilde ut, ikke er skuespillere men ekte statsansatte.

Derimot måtte YS få hjelp av reklamebyrået Geelmuyden.Kiese til å utforme reklamekampanjen, som vil gå fram til 13. oktober.

- Kan det være en kjerne av sannhet i disse holdningene; at statsansatte har gode dager og trygge jobber?

- Nei. Er det noen som kontinuerlig går under omstilling og en ytre påvirkning som de ikke har mulighet til å gjøre så mye med selv, så er det de statsansatte, sier Pål Arnesen til Dagbladet.

UT MOT HETS: - Den lista vi fikk, var lang og styggere enn stygg, forteller lederen i fagorganisasjonen YS Stat, Pål Arnesen, om netthetsen fagforeningen fant mot statsansatte. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
UT MOT HETS: - Den lista vi fikk, var lang og styggere enn stygg, forteller lederen i fagorganisasjonen YS Stat, Pål Arnesen, om netthetsen fagforeningen fant mot statsansatte. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer