Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsbudsjett med økte egenandeler

Egenandelene ved behandling hos lege-, psykolog og fysioterapeut foreslås økt med 4,5 prosent fra 1. juli neste år. Statsbudsjettet legger opp til at taket for egenandeler skal øke med 80 kroner, til 1450.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maksimal egenandel for legemidler på blå resept foreslås økt fra 340 til 360 kroner. Maksimal betaling for korttidsopphold på sykehjem foreslås hevet fra 108 til 118 kroner for døgnopphold og fra 54 til 59 kroner for dagopphold.

Egenbetalingen for hjemmehjelp for brukere med lav inntekt økes fra 50 til maksimalt 150 kroner per måned.

Samtidig varsles også enkelte tiltak som skal skjerme funksjonshemmede og kronisk syke. Egenandelen for opphold på opptreningsinstitusjoner skal settes til 190 kroner - en reduksjon på 30 kroner sammenlignet med dagens gjennomsnittspris. I dag er det ingen faste satser, og enkelte steder opererer med en brukerbetaling på inntil 540 kroner per døgn. Samtidig innføres det egenandel for opphold ved Glittreklinikken og Granheim, lik den som gjelder for opptreningsinstitusjoner.

I tre fylker skal det settes i gang prøveprosjekt med offentlig tannhelsetilbud til eldre som bor hjemme eller i omsorgsbolig, går det fram av budsjettforslaget.

(NTB)