MER FOR Å DEKKE TERROR: Regjeringen har satt av 675 millioner kroner ekstra for å dekke utgifter etter terrorangrepet 22. juli. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
MER FOR Å DEKKE TERROR: Regjeringen har satt av 675 millioner kroner ekstra for å dekke utgifter etter terrorangrepet 22. juli. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Statsbudsjettet: 675 millioner til arbeidet med terror-saken

Statens utgifter etter terrorsaken er nå oppe i 1,35 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen setter av 675 millioner kroner til å dekke utgifter etter terrorangrepene 22. juli, melder NRK.

De foreslåtte millionene kommer i tillegg til de 1029 millionene regjeringen allerede har bevilget på inneværende års budsjett for å dekke kostnadene etter angrepene i regjeringskvartalet og på Utøya.

Statens utgifter etter terrorsaken er dermed oppe i 1,35 milliarder kroner, de to budsjettårene sett under et.

Forslaget skal først og fremst brukes til økte ressurser til politi- og påtalemyndigheter, voldsoffererstatning, psykososial oppfølging i kommunene og sikring og rehabilitering av skadede bygninger, skriver NRK.

Justisminister Knut Storberget har tidligere varslet økte overføringer til PST, styrking av beredskapstroppen, økt helikopterberedskap både i politiet, Forsvaret og redningshelikopterne og mer ressurser til Oslo-politiet.

Ifølge TV 2 får politiet totalt 2,2 milliarder kroner ekstra, men 1,5 milliarder av dette går til å innføre nytt kryptert sambandsnett.

Se finanstalen direkte her.