Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsbudsjettet: 9,1 milliarder i skattelette

Regjeringen senker personskatt og selskapsskatt med 3,1 milliarder kroner bokført og 9,1 milliarder påløpt.

SKATTELETTE: - Skattereformen sørger for at bedriftene våre får mer konkurransedyktige rammebetingelser, sier finansminister Siv Jensen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKATTELETTE: - Skattereformen sørger for at bedriftene våre får mer konkurransedyktige rammebetingelser, sier finansminister Siv Jensen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det betyr at den samlede skattereduksjonen vil utgjøre 3,1 milliarder på 2016-budsjettet og få en virkning på 9,1 milliarder kroner i 2017.  

Ikke akutthjelp Finansminister Siv Jensen understreker at skattereduksjoner ikke vil avhjelpe den akutte ledighetssituasjonen.  

- Men vi har sagt at det vil bidra til nye investeringer og dermed flere og tryggere arbeidsplasser på litt lengre sikt, derfor er det viktig å starte nå, sier Siv Jensen til Dagbladet. 

*Følg med når Dagbladet sender direkte fra framleggingen av statsbudsjettet for 2016.

- Skattereformen sørger for at bedriftene våre får mer konkurransedyktige rammebetingelser, sier hun.  

Nest høyest - Mange land har redusert selskapsskatten, våre nærmeste naboland er i ferd med å gjøre det eller har allerede lagt seg på et nivå på 22 prosent, sier Siv Jensen.  

- Vi er nå det landet i OECD med nest høyest skattenivå. De fleste forstår at det ikke går i et konkurransemessig perspektiv. Vi kommer til å være avhengig av et velfungerende skattesystem framover, fordi det finansierer veldig mye av velferden vår, sier hun.  

Motivasjon - Skattereformen er også viktig for den enkelte lønnsmottaker som er i arbeid, at de føler at de får noe igjen for å jobbe litt ekstra, sier finansministeren.      

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!