Statsbudsjettet i havn

Det var en meget lettet og fornøyd statsminister Kjell Magne Bondevik som i går kveld inviterte regjeringen med ektefeller til budsjettfeiring og middag på Bristol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette budsjettet lever vi sååå godt med! Det var den enstemmige dommen fra sentrumsfamiliens tre overhoder, Lars Sponheim, Anne Enger Lahnstein og Valgerd Svarstad Haugland.

Før middagen slo de tre partilederne seg ned foran hotellets allerede ferdigpyntede julegran - selve symbolet på de årlige budsjettkampene i Stortinget.

For tradisjonelt har det vært slik at når julegrana kommer inn i Stortinget oppunder salderingsdebatten siste uka før jul, lukter det krise...

Men i går var det bare idyll i sentrumsfamilien.

Høyrepolitikk

Selv Anne Enger Lahnstein, selve «høyredødaren» i norsk politikk, så ingen betenkeligheter med at sentrum nå har klistret seg til høyre - og til og med ytterste høyre, som hun selv har formulert det.

- Nei, dette er god sentrumspolitikk. Og når Ap valgte å melde seg ut, er dette et resultat vi kan leve godt med, mente hun.

- Uansvarlig

I Ap synes man ikke det er grunn til feiring, verken med hensyn til landets økonomi eller de ulike partienes troverdighet. Ap's finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg mener Høyre har lagt seg på en uansvarlig linje. Dessuten mener hun Senterpartiet har tapt den siste rest av troverdighet.

- Senterpartiet har solgt sin sjel for en sak partiet egentlig er imot - kontantstøtten. Og det for å inngå et samarbeid med Høyre og Frp, som de har anklaget oss for å samarbeide med. Nå finnes det ikke troverdighet igjen i Sp, sier Solberg.

NESTEN JUL: Det var nesten julekveld for regjeringen etter budsjettforliket i går kveld. Her lars Sponheim, Anne Enger Lahnstein og Valgerd Svarstad Haugland.