Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsbudsjettet vekker oppsikt internasjonalt

Slankingen av oljefondet omtales i både Financial Times og Bloomberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag morgen la regjeringen fram statsbudsjettet for 2016

Blant punktene som har blitt viet mye oppmerksomhet er beslutningen om å bruke 2,8 prosent, totalt rundt 195 milliarder kroner, av oljefondet.

Avgjørelsen vies også oppmerksomhet i utlandet. 

Avisa Financial Times, som har to millioner daglige lesere, skriver at «tregere økonomi tvinger Norge til å bruke oppsparte oljemidler».

- Dette er et symbolsk øyeblikk i nasjonens overgang fra avhengigheten til olje og gass, skriver avisa ifølge Nettavisen.

Også Reuters og Bloomberg har publisert artikler om det norske statsbudsjettet, der de fokuserer på at oljefondet tappes.

I RAMPELYSET: Siv Jensen og statsbudsjettet har vært på alles lepper det siste døgnet.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
I RAMPELYSET: Siv Jensen og statsbudsjettet har vært på alles lepper det siste døgnet. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

Begge fokuserer på at dykket ned i oljepengene er et forsøk på å redusere nedgangen i norsk økonomi, som opplever en nedgang som følge av lavere oljepriser. 

Bloombergs sak er også gjengitt i Gulf News.

Både sentralbanksjef Øystein Olsen og et eget ekspertutvalg nedsatt av Finansdepartementet har tidligere i år rådet regjeringen til å bremse oljepengebruken, ifølge NTB. 

Siv Jensen er den første finansministeren som velger å slanke fondet for å få statsbudsjettet til å gå opp. Det skyldes at tilførselen til fondet har avtatt betraktelig i år. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!