Statsbygg bygde ut kjempemottak for 1000 asylsøkere til 21 millioner - får bare lov til å ta i mot 300

Nå skal kranglesaken behandles av Fylkesmannen.

STRIDSTEMA: UDI vil bruke det 1500 kvm. store høgskolebygget i Kongsberg til å bygge et stort transittmottak for asylsøkere. Det ønsker ikke kommunen. Foto: Jiri Havran / Statsbygg.
STRIDSTEMA: UDI vil bruke det 1500 kvm. store høgskolebygget i Kongsberg til å bygge et stort transittmottak for asylsøkere. Det ønsker ikke kommunen. Foto: Jiri Havran / Statsbygg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 4.desember sto en ombygd versjon av høgskolebygget på Raumyr i Kongsberg ferdig til å ta imot inntil 1000 asylsøkere. Fortsatt har ikke en eneste person flyttet inn.

Kongsberg kommune har nemlig protestert mot planene, og nekter å gi brukstillatelse til mer enn 300 asylsøkere. Det skaper hodebry for UDI og Statsbygg, som i november brukte rundt 21,5 millioner kroner på å bygge om skolen.  

Vil overprøve kommunen Nå har de klagd kommunens vedtak inn til Fylkesmannen i Buskerud, som forventes å ta stilling til saken over jul.

Det misliker ordfører Kari Anne Sand (Sp).

- Prinsippielt mener vi at vi vet hva som er best for vår kommune, og at dette er vurdert på en god måte. Da synes vi såklart det er unødvendig at vedtaket skal ankes, noe vi også har gitt tydelig uttrykk for, sier Sand, som sier kommunen blant annet blir nødt til å sørge for ekstra bemanning i barnehager i område for å roe ned bekymrede foreldre. Da planene først ble kjent, gikk flere av innbyggerne i protesttog for å markere sin misnøye.

Hun er ikke overrasket over at byggeprosjektet har hatt en kostnadsramme på 21,5 millioner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer