FORTSATT UKLAR FRAMTID: Statsbygg får 75 millioner kroner til å skifte ut ødelagte vinduer, rygge opp og restaurere ødelagte bygninger i regjeringskvartalet. Hva som skal skje med Høyblokka, er imidlertid ikke avklart. - Ingen av pengene vi får skal brukes til restaurering av Høyblokka, sier kommunikasjonsdirektør i Statsbygg Hege Njaa Rygh til Dagbladet.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix  .
FORTSATT UKLAR FRAMTID: Statsbygg får 75 millioner kroner til å skifte ut ødelagte vinduer, rygge opp og restaurere ødelagte bygninger i regjeringskvartalet. Hva som skal skje med Høyblokka, er imidlertid ikke avklart. - Ingen av pengene vi får skal brukes til restaurering av Høyblokka, sier kommunikasjonsdirektør i Statsbygg Hege Njaa Rygh til Dagbladet. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix .Vis mer

Statsbygg får 75 millioner til å sikre og utbedre Regjeringskvartalet

Går til blant annet opprydding av ødelagte bygninger, rehabilitering og utskiftning av ødelagte vinduer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I regjeringens budsjett som ble lagt fram i dag, er det satt av et investeringsbudsjettet til Statsbygg for 2013 på vel 2,4 milliarder kroner.

Av denne summen er 519 millioner kroner satt av til arbeid med sikringstiltak i regjeringskvartalet i etterkant av terroranslaget 22. juli, skriver Statsbygg i en pressemelding.

291,9 millioner kroner vil gå til husleie for erstatningslokaler, og 152 millioner vil gå til å sikre erstatningslokaler.

De resterende 75 millioner kronene vil gå til å sikre og utbedre regjeringskvartalet. Det vil si opprydding og sanering av de ødelagte bygningene, samt rehabilitere og skifte ut ødelagte vinduer.

- Ikke Høyblokka Kommunikasjonsdirektør i Statsbygg, Hege Njaa Rygh forteller at Høyblokkas framtid ennå ikke er avgjort, og at ingen av disse pengene vil gå til en restaurering av den.

- Ingen av disse pengene vil gå til å restaurere Høyblokka, men til å reparere de byggene som skal restaureres, blant annet Finansdepartementet, sier Njaa Rygh til Dagbladet.

- Dette handler ikke om hvordan et nytt regjeringskvartal skal bli, men hvordan det som skal restaureres kan restaureres, understreker hun.

Arbeidet fortsetter Arbeidet med å sikre og utbedre regjeringskvartalet og sikre erstatningslokaler har pågått siden 22. juli 2011 og vil fortsette i 2013.

Dersom forslaget blir vedtatt, har det i perioden 2011 - 2013 blitt bevilget om lag 1,9 milliarder kroner over Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementets budsjett som følge av angrepet mot regjeringskvartalet 22. juli 2011, heter det i en pressemelding fra Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.