Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsbygg får 75 millioner til å sikre og utbedre Regjeringskvartalet

Går til blant annet opprydding av ødelagte bygninger, rehabilitering og utskiftning av ødelagte vinduer.

FORTSATT UKLAR FRAMTID: Statsbygg får 75 millioner kroner til å skifte ut ødelagte vinduer, rygge opp og restaurere ødelagte bygninger i regjeringskvartalet. Hva som skal skje med Høyblokka, er imidlertid ikke avklart. - Ingen av pengene vi får skal brukes til restaurering av Høyblokka, sier kommunikasjonsdirektør i Statsbygg Hege Njaa Rygh til Dagbladet.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix  .
FORTSATT UKLAR FRAMTID: Statsbygg får 75 millioner kroner til å skifte ut ødelagte vinduer, rygge opp og restaurere ødelagte bygninger i regjeringskvartalet. Hva som skal skje med Høyblokka, er imidlertid ikke avklart. - Ingen av pengene vi får skal brukes til restaurering av Høyblokka, sier kommunikasjonsdirektør i Statsbygg Hege Njaa Rygh til Dagbladet. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I regjeringens budsjett som ble lagt fram i dag, er det satt av et investeringsbudsjettet til Statsbygg for 2013 på vel 2,4 milliarder kroner.

Av denne summen er 519 millioner kroner satt av til arbeid med sikringstiltak i regjeringskvartalet i etterkant av terroranslaget 22. juli, skriver Statsbygg i en pressemelding.

291,9 millioner kroner vil gå til husleie for erstatningslokaler, og 152 millioner vil gå til å sikre erstatningslokaler.

De resterende 75 millioner kronene vil gå til å sikre og utbedre regjeringskvartalet. Det vil si opprydding og sanering av de ødelagte bygningene, samt rehabilitere og skifte ut ødelagte vinduer.

- Ikke Høyblokka Kommunikasjonsdirektør i Statsbygg, Hege Njaa Rygh forteller at Høyblokkas framtid ennå ikke er avgjort, og at ingen av disse pengene vil gå til en restaurering av den.

- Ingen av disse pengene vil gå til å restaurere Høyblokka, men til å reparere de byggene som skal restaureres, blant annet Finansdepartementet, sier Njaa Rygh til Dagbladet.

- Dette handler ikke om hvordan et nytt regjeringskvartal skal bli, men hvordan det som skal restaureres kan restaureres, understreker hun.

Arbeidet fortsetter Arbeidet med å sikre og utbedre regjeringskvartalet og sikre erstatningslokaler har pågått siden 22. juli 2011 og vil fortsette i 2013.

Dersom forslaget blir vedtatt, har det i perioden 2011 - 2013 blitt bevilget om lag 1,9 milliarder kroner over Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementets budsjett som følge av angrepet mot regjeringskvartalet 22. juli 2011, heter det i en pressemelding fra Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media