Statsbygg kan få økt konkurranse

Om ikke Statsbygg skjerper seg, kan etaten bli utsatt for økt norsk og internasjonal konkurranse. Planlegging, organisering og prosjektledelse av store statlige utbyggingsoppgaver, som i dag gjøres av Statsbygg, kan bli satt ut på anbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg vil selvfølgelig holde et høyt trykk på dette nå, sier arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer til NTB.

Selv om Løwer understreker at ingen konklusjoner er trukket om å sette store statlige prosjekter ut på anbud, er statsråden åpen for kritikken fra et flertall i Stortingets familie-, kultur- og administrasjonskomité. Flertallet krever at andre enn Statsbygg må vurderes i forbindelse med bygging av ny opera.

Ris bak speilet

Statsråden vil foreløpig ikke si noe om hvem som skal ha ansvaret for å lede byggingen av en fremtidig opera, men om ikke Statsbygg forbedrer seg, holder Løwer riset bak speilet.

- Jeg ser at det er grunn til å kritisere Statsbygg for noen av de store prosjektene. Her må det gjøres noe for å forbedre Statsbygg. Hvorvidt etaten skal ha et hovedansvar for store prosjekter i fremtiden, avhenger av at de makter å skjerpe seg, sier Løwer til NTB.

Løwer vil nå se på organiseringen av Statsbygg, og regner med at det finnes to mulige utganger:

- Enten at Statsbygg får konkurranse på store prosjekter eller at de ikke får det, sier Løwer, som mener det er viktig å sette Statsbygg bedre i stand til å utføre sine arbeidsoppgaver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer