Statsbygg-sjefen går av

Halvor Stormoen sier opp sin stilling som sjef i Statsbygg. Årsaken skal blant annet være en omfattende og kostbar bruk av konsulenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er mistillit fra Arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo, melder VG Nett. Det skal spesielt være Stormoens bruk av konsulenter som har fått Kosmo til å reagere. VG har tidligere skrevet at Stormoen har brukt 34 millioner kroner på kjøp av konsulentbistand.

Flere av oppdragene har gått til en tidligere kollega av Stormoen.

-Jeg var ryddegutt i Statsbygg - ikke syndebukk for det som skjedde, sier han til NTB.

Den avtroppende direktøren utløser en fallskjerm på én million kroner ved å si opp sin stilling. Stormoen fratrer formelt ved nyttår, men han er «fritatt fra rett og plikt til å utføre arbeidet i Statsbygg med virkning fra i dag», som det heter i en pressemelding.

Stormoen har tidligere forsvart seg med at situasjonen i Statsbygg var preget av «fullstendig kaos» før han tok over i 1998.

Dette fikk ti ledere i Statsbygg til å sende et brev til Arbeids- og administrasjonsdepartementet der Stormoen blir kritisert for å gi en feilaktig beskrivelse av situasjonen i Statsbygg før han tok over.

(NTB)