Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statskonsult skal parteres

Statskonsult har vært sentral i statsråd Victor Normans moderniseringsarbeid i staten. Nå er det Statskonsults tur til å bli partert - av regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet sitter på et fortrolig regjeringsnotat som konkluderer med at Statskonsult - statens direktorat for kommunikasjon, kompetanse og forvaltning - bør splittes i fem ulike enheter. Hovedtyngden av de vel 140 ansatte skal flyttes til et statlig aksjeselskap. Arbeids- og administrasjonsdepartementet nekter å kommentere saken, men overfor Dagbladet gjøres det klart at beslutningen vil bli tatt snart.

Styremedlem Dag Solumsmoen i NTLs lokallag i direktoratet frykter at parteringen vil gjøre at mange mister jobben, spesielt de som flyttes til det nye statlige aksjeselskapet:

- Vi har nok av konsulentselskaper her i landet. Et nytt selskap vil få det tøft, og mange risikerer å miste jobbene sine. Vi kan ikke oppfatte dette annerledes enn at Norman på denne måten fraskriver seg arbeidsgiveransvaret for disse menneskene, sier han.

Omdanningen av Statskonsult har vært et hett tema i regjeringen i snart ett år. Finansdepartementet, Justisdepartementet og Helsedepartementet har uttrykt skepsis til forslaget. Da Norman tok opp saken på en regjeringskonferanse i vinter, ble han bedt om å utrede saken bedre.

I Normans regjeringsnotat går det videre fram at regjeringen alt har besluttet å kutte 30 millioner i Statskonsults budsjett for 2004. Det betyr i realiteten at Statskonsults skjebne er avgjort før saken drøftes i regjeringskonferansen.