Fidel Castro død

Statsledere og kubanere tok farvel med Fidel Castro under massiv minnemarkering

Den tidligere presidenten begraves 4. desember.

MARKERING: Titusenvis minnet Fidel Castro på Revolusjonsplassen i Havanna på Cuba natt til onsdag norsk tid. Foto: REUTERS/Edgard Garrido/NTB scanpix
MARKERING: Titusenvis minnet Fidel Castro på Revolusjonsplassen i Havanna på Cuba natt til onsdag norsk tid. Foto: REUTERS/Edgard Garrido/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kubanere strømmet til Revolusjonsplassen i Havanna for å sammen med regionale ledere hylle kommunistikonet Fidel Castro i en massiv minnemarkering.

Latinamerikanske og afrikanske ledere sluttet seg tirsdag kveld til markeringen som har trukket hundretusener sørgende. Presidentene fra Mexico, Ecuador, Bolivia, Venezuela, Panama, Sør-Afrika og Zimbabwe, samt ledere fra mindre karibiske nasjoner, har fløyet til Havanna for å hylle Castro, som døde i en alder av 90 år fredag.

- Cuba går gjennom et øyeblikk av dypt sjokk, sier Bolivias president Evo Morales, som omtaler Castro som «min bror, min venn».

Viktig alliert

Flere venstreorienterte latinamerikanske ledere omtaler Castro som en mentor, rollemodell og også en politisk farsfigur. Venezuelas president Nicolás Maduro, politisk arvtaker etter Hugo Chávez sier han ser Castro som en far for Venezuelas politiske utvikling som startet da Chávez fikk makten i 1999.

- To uendelige kjemper, far og sønn, av to søsterrevolusjoner, Cubas og Venezuelas, sa Maduro om de to mennene, skriver nyhetsbyrået DPA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer