<strong>Samlet:</strong> I kampen mot terror fordømmer statslederne angrepet i Barcelona. F.v. Statsminister Erna Solberg, statsminister i Spania Mariano Rajoy Brey og statsminister i Storbritannia Theresa May. Foto: NTB Scanpix
Samlet: I kampen mot terror fordømmer statslederne angrepet i Barcelona. F.v. Statsminister Erna Solberg, statsminister i Spania Mariano Rajoy Brey og statsminister i Storbritannia Theresa May. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Terrorangrepet i Barcelona

Statslederne står samlet mot terror: - Hjerteskjærende scener

- Terrorister vil aldri beseire et forent folk, skriver Spanias egen statsminister, Mariano Rajoy Brey.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter terrorangrepet i Barcelona torsdag kveld har flere statsledere gått ut og fordømt angrepet. Blant de finner vi både Nato-sjef Jens Stoltenberg og statsminister Erna Solberg.

- Jeg fordømmer det forferdelige angrepet i Barcelona. Mine tanker er med dem som er berørt. Vi står samlet i kampen mot terrorisme, skriver Stoltenberg på Twitter, mens Solberg skriver følgende:

- Hjerteskjærende scener i Barcelona; et feigt angrep. Mine tanker går til ofrene, deres familie og innbyggerne i Barcelona.

Den statslederen som er aller mest berørt, er nok Spanias egen statsminister, Mariano Rajoy Brey.

- Terrorister vil aldri beseire et forent folk som er for frihet og mot barbari. Hele Spania er med ofrene og deres familier, skriver han på twitter.

Trump og Obama

Nyheten om terrorangrepet har også nådd USAs president Donald Trump og hans forgjenger Barack Obama.

- Michelle og jeg sender våre tanker til ofrene og deres familier i Barcelona. Amerikanere vil alltid være der for våre spanske venner. Klem, skriver Obama.

Tre statsledere som valgte litt andre metoder for å formidle sin støtte er Tysklands forbundskansler Angela Merkel, Sveriges statsminister Stefan Löfven og Storbritannias statsminister Theresa May.

- Vi tenker med dyp sorg på ofrene og det frastøtende angrepet i Barcelona - i solidaritet og vennskap med den spanske befolkningen, skriver Merkels talsmann Steffen Seibert på twitter.

- Klar til å bistå

- Jeg forferdes av at enda en storby i Europa belastes med sorgen og uroen etter et fryktet terrorangrep. Mine tanker går til dem som har slektninger som har omkommet eller blitt skadet, og alle som ikke har fått kontakt med sine nære og kjære ennå, skriver Löfven i en uttalelse, ifølge Sydsvenskan.

- Vi følger utviklingen tett. Utenriksdepartementet er i kontakt med ambassaden i Madrid og konsulatet i Barcelona som er klar til å bistå svensker i området, følger han opp.

- Storbritannia støtter Spania i kampen mot terror. Mine tanker går til ofrene for dagens forferdelige angrep i Barcelona, og beredskapstjenestene som hjelper til i den pågående hendelsen, sier Theresa May ifølge Daily Mail.

Også Frankrikes ferske president fordømmer angrepet.

- Alle mine tanker og Frankrikes solidaritet er med ofrene for det tragiske angrepet i Barcelona. Vi er fortsatt forent og bestemt, skriver Emmanuel Macron på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer