Statsmeteorolog er sikker på hvor lukt-mysteriet stammer fra

Skylder ikke på «Roar».

VOND LUKT: Fredag kveld kom det en rekke klager på vond lukt i Midt-Norge. Her er utsikt mot øst fra tårnet i Nidarosdomen i Trondheim.
Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
VOND LUKT: Fredag kveld kom det en rekke klager på vond lukt i Midt-Norge. Her er utsikt mot øst fra tårnet i Nidarosdomen i Trondheim. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sent fredag kveld kom det en rekke klager og bekymringsmeldinger om kloakklukt ved Nordmøre og i Trondheims-området.

I natt forteller statsmeteorolog Aurora Stenmark at lukta med stor sikkerhet kommer fra Island.

- Vi har ikke oversikt over hva dette skyldes, men vi har sett på luftstrømmen at det kommer fra Island, sier statsmeteorologen til Dagbladet i natt.

- Svovel Politiet på Nordmøre meldte fredag kveld at de fikk mange henvendelser om «drittlukt»

- Mange telefoner fra KSU, Molde og Averøy. «Spesiell lukt svovel, kloakk, rottent egg», skrev politiet på Twitter.

En annen observant leser tipset Dagbladet om at det fra Island har vært varslet at vulkanen Helka vil gi fra seg en del gass, blant annet svovelgass, som kan forklare den beskrevne lukta av «svovel og råttent egg».

- Jeg kan ikke si noe om hva som er årsaken til lukta. Men det er de høyereliggende luftstrømmene som tar dette i en rask bane fra Island og til kyststrøkene i Norge, sier statsmeteorolog Stenmark.

- Ikke «Roar» Lokalavisa Tidens Krav melder at det kan være en raskt økende flom i elva Skaftá på Island som er årsaken til stanken som kjennes over store deler av Midt-Norge. Elva renner nemlig gjennom et lavalandskap, og flommen bidrar til å øke svovelproduksjonen, skriver icelandreview.com.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer