Statsminister Erna Solberg til id-feiring i Sandvika

Statsminister Erna Solberg (H) og ordfører i Bærum Lisbeth Hammer Krogh (H) er til stede under id-feiringen på Thon Hotell i Sandvika søndag morgen.

SKAL TALE: Statsminister Erna Solberg skal holde en tale under eidbønnen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKAL TALE: Statsminister Erna Solberg skal holde en tale under eidbønnen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

- Statsministeren skal holde en tale under eidbønnen. Imamen skal holde en tale og det skal være en bønn, sier informasjonsansvarlig ved al-Noor Islamic Senter, Waheed Ahmed, til Budstikka. Han legger til at de er i dialog med kommunen og politiet.

Ifølge avisa strømmer det mange festpyntede muslimer til hotellet.

Styremedlem og forstander for al-Noor Islamic senter i Bærum, Irfan Mushtaq, er på plass i Sandvika i dag. Foto: NTB Scanpix
Styremedlem og forstander for al-Noor Islamic senter i Bærum, Irfan Mushtaq, er på plass i Sandvika i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Politidirektoratet har bedt alle politidistrikt iverksette forebyggende tiltak i forbindelse med feiringen av den muslimske høytiden eid etter skyteepisoden i moskeen Al-Noor Islamic Center i Bærum lørdag.

En mann i tidlig 20-årene er siktet for drapsforsøk for skyteepisoden i moskeen, samt siktet for drap på en ung kvinne han er i familie med. Hendelsene ses i sammenheng.

EKSTRA SIKKERHET: Politiet har satt inn ekstra sikkerhetstiltak ved alle landets eidmarkeringer i dag, også i Sandvika. Foto: NTB Scanpix
EKSTRA SIKKERHET: Politiet har satt inn ekstra sikkerhetstiltak ved alle landets eidmarkeringer i dag, også i Sandvika. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Islamsk Råd Norge opplyser at de har blitt kontaktet av flere nordmenn som ønsker å stille opp som vakt i forbindelse med eid-feiringen søndag.

Eid feires av muslimer ved avslutningen av fastemåneden ramadan. Moskeene skal ha ulike arrangementer i forbindelse med feiringen.