HARDT KRITISERT: Sør-Koreas statsminister, Chung Hong-won, varsler at han går av etter hard kritikk for håndteringen av ferjeulykka 16. april. Foto: REUTERS/Lee Jae-Won/Files
HARDT KRITISERT: Sør-Koreas statsminister, Chung Hong-won, varsler at han går av etter hard kritikk for håndteringen av ferjeulykka 16. april. Foto: REUTERS/Lee Jae-Won/FilesVis mer

Statsminister går av etter ferjeulykka i Sør-Korea

Sør-Koreas statsminister, Chung Hong-won, går av etter ferjeulykka 16. april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Det melder de internasjonale nyhetsbyråene AFP og Reuters.

Mer enn 300 mennesker, de fleste studenter og lærere fra en videregående skole, er døde eller savnet og antatt døde etter ulykka. Det bekreftede dødstallet er nå 187. Bare 174 av de 476 som var om bord, ble berget.

Ferja «Sewol» sank under en ordinær tur mellom havna i Incheon og ferieøyene Jeju. Barna som var om bord skal ha blitt bedt om å bli værende i sine lugarer og avvente ytterligere beskjeder da skipet begynte å krenge. Det kan ha ført til at mange ble fanget inne i skipet da det sank.

- Å bli sittende i min posisjon er en for stor byrde på regjeringen, sier Chung i en kort uttalelse, melder Reuters.

Han sier også at han ønsket å gå av tidligere, men at førsteprioriteten var å takle situasjonen.

- Det ansvarlige å gjøre var etter min mening å hjelpe før jeg trakk meg, sier Jung.

Da han besøkte sørgende foreldre dagen etter ulykka skal han ha blitt buet på, og noen skal ha kastet en vannflaske på ham.

Mange har vært sinte på myndighetene fordi redningsarbeidet har gått sakte og fordi det er blitt gitt svært forvirrende informasjon om utviklingen i arbeidet.

Kapteinen og alle besetningsmedlemmene som overlevde ulykken, er pågrepet og siktet for grov uaktsomhet.