Statsminister i hardt vær

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den svenske statsministeren Fredrik Reinfeldt er igjen rammet av en sak som reiser alvorlig tvil om hans lederskap og evne til å rekruttere kompetente medarbeidere. Etter ei ukes intens mediedekning av en fuktig restaurant-romanse mellom en TV-reporter og Reinfeldts aller nærmeste medarbeider, statssekretær Ulrica Schenström, som den aktuelle kvelden hadde jour-ansvaret for Sveriges kriseberedskap, ble hun nødt til å trekke seg fra statssekretærjobben.

Schenström-affæren føyer seg inn i rekka av oppsiktsvekkende avganger fra Reinfeldts borgerlige regjering. Etter bare ett år har tre statsråder og to statssekretærer vært nødt til å gå av under skandale- og krisepregede omstendigheter. Nå diskuterer hele det svenske politiske miljø hvorfor Reinfeldt går på den ene personalmessige smellen etter den andre.

Med en kraftig høykonjunktur i ryggen og en uvanlig sammensveiset borgerlig blokk, lå alt til rette for at Reinfeldt-regjeringen skulle få en drømmestart. I stedet ble starten et mareritt.

Allerede den første uka måtte to av de nye statsrådene gå på grunn av ubetalte TV-lisenser, skatte-planlegging og svarte barnevakter. Siden har det gått slag i slag med omstridte opsjoner i oljebransjen, tvilsomme akademiske titler, og nå en

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer