Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsminister knust etter dødsfall på festivaldo

- Han var en av de mest generøse personene jeg har møtt, sier David Cameron.

FUNNET PÅ GLASTONBURY-TOALETT: Politikeren Christopher Shale ble i dag funnet død på en festivaldo. Foto: JOEL RYAN/AP
FUNNET PÅ GLASTONBURY-TOALETT: Politikeren Christopher Shale ble i dag funnet død på en festivaldo. Foto: JOEL RYAN/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politikeren Christopher Shale ble i dag tidlig funnet død på et toalett på Glastonbury-festivalen i England.

Statsminister David Cameron er rystet over dødsfallet og han beskriver Shale som en nær venn.

- Sam (Camerons kone) og jeg er knust av nyheten om Christopher. Han var en god venn og har vært en stor støttespiller det siste tiåret. Christopher var en av de mest generøse personene jeg har møtt, sier Cameron i en pressemelding, ifølge The Guardian.

Shale var leder av West Oxfordshire Conservative Association.

Funnet på VIP-do - Han var svært viktig for partiet, både lokalt og nasjonalt. Vår kjærlighet og våre bønner går nå til Nikki og familien. De har mistet en fantastisk far, West Oxfordshire har mistet en stor mann og Sam og jeg har mistet en nær venn, sier Cameron.

Shale ble funnet på en utedo i VIP-området bak hovedscenen, og politiet har foreløpig ikke klart å fastslå dødsårsaken, skriver Sky News. Festivalledelsen opplyser imidlertid at Shale tok sitt eget liv.

- Vi er fortalt at det er snakk om et selvmord. Dette er veldig, veldig trist, sier festivalsjef Michael Eavis.

Politikeren ble meldt savnet i løpet av natta, og ifølge Eavis ble det igangsatt en leteaksjon inne på festivalområdet.

Tok et oppgjør I dagens Mail on Sunday er det et intervju med Shale, hvor han er kritisk til utviklingen i det konservative partiet. Han mener de er i ferd med å tape terreng og at det jobbes feil i rekrutteringen av både velgere og partifeller.

- Vi må se annerledes ut, når vi kommuniserer og er sammen. Vi må høres annerledes ut og vi må oppføre oss på en helt annen måte. Det er viktig at vi nå ser på oss selv sånn som andre oppfatter oss, sa Shale.

Blant artistene som har toppet Glastonbury-plakaten er U2, Beyonce, Radiohead, Coldplay, Queens of the Stone Age, Paul Simon og Pulp. Festivalen avsluttes i dag og har 137 000 gjester.

I SORG: Storbritannias statsminister David Cameron forteller at han og kona Samantha har mistet en nær venn. Foto: ANDY RAIN/EPA
I SORG: Storbritannias statsminister David Cameron forteller at han og kona Samantha har mistet en nær venn. Foto: ANDY RAIN/EPA Vis mer