Statsminister leder kriminell bande

Canberra (NTB-AP): Papua Ny-Guineas statsminister sa fredag i australsk fjernsyn at han er øverste sjef for landets kriminelle. Innrømmelsen kom i et videoopptak gjort med skjult kamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Opptaket viser den omstridte statsministeren Bill Skate mens han sier at han er «gudfar» for den beryktede banden Rascals. Statsministeren kommenterer også sin personlige rolle i et drap. Programmet ble sendt av Australian Broadcasting Corporation TV.

En tidligere statsminister, Sir Rabbie Namaliu, krever at Bill Skate straks går av fra stillingen sin mens saken undersøkes. Saken er ødeleggende for Papua Ny-Guineas omdømme i hele verden, mener Namaliu.

Gudfar

- Hvis jeg ber mine bandemedlemmer om å drepe, så dreper de. Det er ingen annen gudfar. Jeg er gudfaren, sier statsminister Skate i opptaket.

Senere i opptaket beskriver han det samme drapet:

- Han skjøt et skudd... han bommet... jeg går ned... jeg sa til gutta mine... hold ham. De holdt ham... satte ham i bilen. Vi tok ham til det jævla (uforståelig stedsnavn) og kuttet ham i biter.

Bestikkelser

Avsløringene kommer etter at Skate onsdag ble anklaget for bestikkeler.

Et tidligere videoopptak viste statsminister Skate mens han tilsynelatende godkjente utbetaling av bestikkelser. begge opptakene er gjort av en australsk forretningsmann som tidligere var regjeringsrådgiver på Papua Ny-Guinea.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer