STOCKHOLM: Sveriges Statsminister Stefan Löfven møtte pressen like etter at en lastebil kjørte inn i en folkemengde i Stockholm i formiddag. Video: Expressen Vis mer

Statsminister Löfven: - Alt tyder på at det er et terrorangrep

– Jeg tenker på ofrene, deres familier og de sårede, sier den svenske statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En lastebil har kjørt inn i en folkemengde i Drottninggatan i Stockholm. Det meldes om at tre personer så langt skal være døde og åtte personer skal være skadet, men disse tallene ønsker ikke politiet å bekrefte.

Lastebilen som ble brukt i angrepet tilhører bryggeriet Spendrups, og skal ha blitt kapret ved restauranten Caliente i Stockholm sentrum, ifølge Expressen.

- Sverige har blitt angrepet. Alt tyder på at det er et terrorangrep, sier Sveriges statsminister Stefan Löfven. Det skriver Expressen.

Löfven bekrefter samtidig at en mistenkt gjerningsperson har blitt pågrepet i forbindelse med angrepet. Politiet i Stockholm har imidlertid ingen opplysninger om at noen er pågrepet.

TRE DØDE:  Statsminister Stefan Löfven kommenterer hendelsen i Stockholm, der en lastebil har kjørt inn i en folkemengde og drept tre. Foto: Thomas Johansson/TT / NTB scanpix
TRE DØDE:  Statsminister Stefan Löfven kommenterer hendelsen i Stockholm, der en lastebil har kjørt inn i en folkemengde og drept tre. Foto: Thomas Johansson/TT / NTB scanpix Vis mer

Statsministeren kommer med uttalelsen på en pressekonferanse. Han befinner seg i Skene i forbindelse med bussulykken i Härjedalen tidligere denne uka, og var på vei til Göteborg. Han returnerer nå til Stockholm i stedet.

Han sier at regjeringen holdes løpende oppdatert om hendelsen i Stockholm sentrum. Han oppfordrer alle til å følge politiets oppfordring om å holde seg innendørs og ikke oppsøke Stockholm sentrum.

– Jeg tenker på ofrene, deres familier og de sårede, sier den svenske statsministeren.

Statsminister Erna Solberg har kommentert angrepet fra Shanghai:

- Det er forferdelig. Jeg er sjokkert og det ser ut til at vi nok en gang har opplevd det som ser ut til å være terror. Mine tanker går først og fremst til de pårørende, ofrene og de som står midt oppi dette og som skal organisere det, sier Erna Solberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg reagerer på angrepet i Stockholm:

- Fryktelige nyheter fra Stockholm. Mine tanker går til dem som er rammet, deres pårørende og det svenske folk. Vi står sammen i sorgen, skriver Stoltenberg på Facebook.

En talsperson for Tysklands forbundskansler Angela Merkel sier at Tyskland «står med» Sverige.

Kongefamilien forferdet

Kong Carl Gustaf uttaler at hele den svenske kongefamilien er forferdet over informasjonen om ettermiddagens hendelser i Stockholm.

– Bakgrunnen og omfanget av det inntrufne er ennå ikke kjent. Vi følger utviklingen, men allerede nå går våre tanker til de rammede og deres familier, uttaler svenskekongen på kongehusets nettsider.

ETTERLYSER: På en pressekonferanse viste politiet i Sverige fram bilder av en mann de ønsker å komme i kontakt med i forbindelse med angrepet i Stockholm. Video: Expressen Vis mer

Etterlyser mann

Politiet har gått ut med bilde av en mann de etterlyser i forbindelse med ettermiddagens angrep.

- Det er en person som er sett på åstedet på det aktuelle tidspunktet, sier Mats Löfving, sjefen for Nationella operativa avdelningen i politiet, på en pressekonferanse.

Den etterlyste mannen er ikledd en grønn jakke, hvite sko og en grå hettegenser. Politiet understreker at de ikke betegner ham som mistenkt.

LØPER: Folk løper for å komme seg bort fra området der en lastebil skal ha kjørt inn i en bygning i Stockholm i Sverige. Video: Johnny Chadda / Twitter Vis mer