Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsminister Löfven går ikke av i kveld, men går rett i strupen på SD

Har ikke budsjettflertall.

KRISE: Stefan Löfven har ikke tilstrekkelig støtte for å få gjennom sitt budsjett i den svenske Riksdagen. Foto: AP / Bebeto Matthews / NTB scanpix
KRISE: Stefan Löfven har ikke tilstrekkelig støtte for å få gjennom sitt budsjett i den svenske Riksdagen. Foto: AP / Bebeto Matthews / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lederne i de borgerlige partiene i Sverige sier de vil stemme på sitt eget forslag til statsbudsjett onsdag. De var tirsdag kveld i et krisemøte med statsminister Stefan Löfven, melder NTB.

Tidligere i dag ble det klart at Sverigedemokraterna ikke kommer til å støtte regjeringens budsjettforslag som skal opp for Riksdagen i morgen, mye på grunn av regjeringens innvandringspolitikk.

Nå ingen av de borgerlige partiene heller vil støtte hans budsjett, er det fullstendig krise regjeringen i Sverige nesten før den i det hele tatt har fått begynt sin regjeringstid.

- Vårt hovedansvar er ikke å redde regjeringen Löfven. Vårt ansvar er at Sverige får en bra politikk, sier Jan Björklund i Allians-partiet FP til pressen etter krisemøtet med Löfven i kveld.

Et møte som også kan omtales som et frieri fra Löfven.

Under en pressekonferanse med Stefan Löfven nå i kveld gjør Stefan Löfven det klart at de ikke har støtte for sitt budsjett, men han går regjeringen går ikke av.

- Vi vil avgjøre hva vi vil gjøre ettetr debatten i Riksdagen i morgen, sier han.

Han går samtidig rett i strupen på Sverigedemokraterna og Alliansen som han mener nå indirekte støtter dem.

- De har varslet at kommer til å felle alle regjeringer og budsjetter som jobber for innvandring til Sverige. I dag var det ingen framgang i diskusjonene med de andre partiene. Vi mener vi må ha et samarbeid slik at Sverigedemokraterna ikke skal kunne få ha denne typen innflytelsen de har får nå, sier Löfven, som sier han kan velge å ta ut nyvalg om en stund eller gå av.

- Det finnes andre alternativer også, sier Löfven, som fastslo at de aldri kommer til å samarbeide eller bøye av for Sverigedemokraterna.

Det som nå kan skje er at Sverigedemokraterna kan felle regjeringens og opposisjonens budsjettforslag to ganger om året.

- Det er en ny og krevende situasjon for Sverige og Sveriges økonomi, sier finansministeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media