Statsminister Löfven går ikke av i kveld, men går rett i strupen på SD

Har ikke budsjettflertall.

KRISE: Stefan Löfven har ikke tilstrekkelig støtte for å få gjennom sitt budsjett i den svenske Riksdagen. Foto: AP / Bebeto Matthews / NTB scanpix
KRISE: Stefan Löfven har ikke tilstrekkelig støtte for å få gjennom sitt budsjett i den svenske Riksdagen. Foto: AP / Bebeto Matthews / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lederne i de borgerlige partiene i Sverige sier de vil stemme på sitt eget forslag til statsbudsjett onsdag. De var tirsdag kveld i et krisemøte med statsminister Stefan Löfven, melder NTB.

Tidligere i dag ble det klart at Sverigedemokraterna ikke kommer til å støtte regjeringens budsjettforslag som skal opp for Riksdagen i morgen, mye på grunn av regjeringens innvandringspolitikk.

Nå ingen av de borgerlige partiene heller vil støtte hans budsjett, er det fullstendig krise regjeringen i Sverige nesten før den i det hele tatt har fått begynt sin regjeringstid.

- Vårt hovedansvar er ikke å redde regjeringen Löfven. Vårt ansvar er at Sverige får en bra politikk, sier Jan Björklund i Allians-partiet FP til pressen etter krisemøtet med Löfven i kveld.

Et møte som også kan omtales som et frieri fra Löfven.

Under en pressekonferanse med Stefan Löfven nå i kveld gjør Stefan Löfven det klart at de ikke har støtte for sitt budsjett, men han går regjeringen går ikke av.

- Vi vil avgjøre hva vi vil gjøre ettetr debatten i Riksdagen i morgen, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer