Statsminister utpekt i pedofili-skandale

- Prostituerte gutter hevder at Latvias statsminister Andris Skele er innblandet i en pedofiliskandale. Denne sjokkpåstanden ble framsatt av parlamentsmedlemmet Janis Adamsons i Riga i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Adamsons har tidligere hatt en heller tilfeldig omgang med sannheten, og er ikke kjent for å skille altfor tydelig mellom kriminelle handlinger og seksuelle avvik, hevder en kilde overfor Expressen.

- I mine verste mareritt kunne jeg ikke ane at homsenes brorskap hadde så stor innflytelse i regjeringen. Folk i brorskapet sitter i nøkkelroller, sier Adamson til journalister uten å presisere nærmere hva han mente. Riksadvokaten har foreløpig ikke mottatt bevis som tyder på at det ligger noe i Adamsons påstander. I sommer sprengte latvisk politi et barneporno-nettverk.

Kunder i regjeringen

Det var i forbindelse med opprullingen av nettverket at prostituerte gutter hevdet at de hadde flere kunder i regjeringen. I begynnelsen ble påstandene avvist, men siden er riksadvokaten tvunget til å undersøke påstandene.

Denne skandaleombruste saken har allerede kostet en riksadvokat jobben. Adamsons leder en kommisjon som skal granske etterforskningen og politiets rolle.

Ifølge et medlem av kommisjonen har en av de prostituerte forklart at justisministeren, skattesjefen i tillegg til statsministeren har fungert som halliker og utnyttere

Skepsisen til påstandene er stor i det latviske parlamentet.

- Dette er bare ord, ikke fakta. Det kan kobles til Russlands etterretningstjeneste, hevder opposisjonspolitikeren Juris Dobelis.