Statsministerbolig bak slottet?

Statsminister Kjell Magne Bondevik har bedt Statsbygg utrede hvor mye det vil koste å bygge ny statsministerbolig bak Slottet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsbygg skal ha klart et overslag innen 1. april. Deretter blir det avgjort om byggingen av boligen skal settes i gang, skriver Dagsavisen.

Bondevik har sett på statsministerboligen som Norge allerede har, Villa Stenersen i Tuengen allé, men han ønsker ikke å bo der. I dag bor Bondevik i sin egen leilighet på Kolbotn i Oslo.

Departementsråd Bjørn T. Grydeland ved Statsministerens kontor vil ikke kommentere om det er Kjell Magne Bondevik selv som har foreslått ny statsministerbolig. Han sier at statsministeren ikke har tilkjennegitt andre planer enn å bli boende i sin private bolig på Kolbotn.

Bedre sikkerhet

- Ingen statsminister i de senere år har villet ta i bruk Villa Stenersen, derfor utreder vi et annet alternativ: Å innrede en leilighet i en av de bygårdene som staten fra før eier, sier Grydeland til NRK.

De to aktuelle adressene er Riddervoldsgate 2 og Inkognitogate 18. Staten eier allerede disse to bygningene som er nærmeste naboer til regjeringens representasjonsvilla i Parkveien 45.

- Bedre og permanente sikkerhetstiltak er et viktig argument for en fast statsministerbolig, og både administrasjonen og politiet vil foretrekke dette, sier Grydeland til NRK.

(NTB)