Statsministerbolig til 350 millioner

Men sofaen er fra Ikea. Se bildene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Adressen er Inkognitogata 18, og boligen er tilpasset kommende statsministre i ulik alder og ulike familiesituasjoner.

Norges nye statsministerbolig får en førsteetasje på 250 kvadratmeter med spisestue til 20 personer, stor stue og arbeidsrom og kjøkken.

Andre og tredje etasje blir statsministerfamiliens private rom, samlet på 400 kvadratmeter.

Det er imidlertid uklart når Stoltenberg-familien flytter inn.

- Statsbygg overleverer anlegget til Utenriksdepartementet, som er byggherre, i løpet av noen dager. Deretter avgjør familien selv når de flytter inn, sier seniorrådgiver Øyvind Østang ved Statsministerens kontor til NTB.

Ikea-sofa

Snøhetta har tegnet hagen, mens Riseng & Kiehl AS Arkitekter har tegnet boligen.

Boligens interiør har hentet inspirasjon fra den norske ambassadeboligen i Berlin.

Størstedelen av interiøret er fra nordiske møbelprodusenter, hvorav Ikea er den produsenten det er hentet mest fra.

TOTALRENOVERT: Bare det utvendige skallet var igjen av Inkognitogaten 18. Representasjonsanlegget omfatter Parkveien 45, Riddervoldsgate 2 og Inkognitogaten 18. Arkivfoto: SCANPIX
TOTALRENOVERT: Bare det utvendige skallet var igjen av Inkognitogaten 18. Representasjonsanlegget omfatter Parkveien 45, Riddervoldsgate 2 og Inkognitogaten 18. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

Blant annet er både sofa, gulvteppe, skap og køyeseng fra den svenske møbelgiganten.

- Boligen er innflyttingsklar. Den leveres nøkkelklar, og ideelt sett er det bare tannbørste og klær familien må ta med seg når de flytter inn, sier prosjektleder i Statsbygg Lasse Kwetzinsky til NTB.

Ny gjestebolig
I tillegg til statsministerboligen utvikler Statsbygg også Utenriksdepartementets representasjonsanlegg i Riddervoldsgate 2 med ti hotellrom, oppholdsrom, kjøkken, spiserom og pressefasiliteter.

Prosjektets totale budsjett har vært 315 millioner kroner og er gjennomført innenfor denne rammen.

Hageanlegget skal stå helt ferdig til våren.

(NTB)

Statsministerbolig til 350 millioner
VISER FRAM NORSK KUNST: Et keramisk fat med tittelet "Øvelse med kinesisk pensel, 2007" laget av Marit Tingleff står i spisestuen.
MANGE SOVEROM Å VELGE MELLOM: Soverom i Regjeringens nye representasjonsbolig. Den nye delen har ti soverom, mens den gamle i Parkveien 45 har fem soverom. Staten er forpliktet til å stille med 15 soverom ved offisielle besøk.
KUNST PÅ VEGGENE: Fire av i alt ni oljemalerier på lerret med tittelen "Pronom No 11-18" av kunstneren Olav Christopher Jensen henger i dagligstuen i representasjonsdelen.
SPESIALBYGD: «Fjellbekken» i hageanlegget utenfor den nye statsministerboligen er designet av arkitektfirmaet Snøhetta.
MANGE BADEROM: Et av badene i represenasjonsboligen.
TILPASSET STATSBEHOVENE: Den nye statsministerboligen er utstyrt med blant annet et eget bevertningsrom.
MANGE UTSMYKKINGER: Stålskulpturen "Wall Piece 1, 2008" henger i dagligstuen. Den er lagd av Tone Vigeland.
IKKE BARE FOR FAMILIEN: Representasjonsboligen blir et hotell med møterom, spiserom, kjøkken, presserom og soverom for tilreisende offisielle gjester.
LYST OG INNBYDENDE: Dette er kjøkkenet i representasjonsdelen av statsministerboligen. Kjøkkenet er fra Invita AS. Representasjonsdelen ligger i første etasje, mens statsministerfamiliens private del ligger i andre og tredje etasje.
NOE FOR ENHVER SMAK? Bokhylle i statsministerboligen. Hyllene er fylt med bøker som er naturlige å ha i en statsministerbolig, ifølge Statsbygg. Hyllen er produsert av Nesje møbelprodusent i Molde.
BLANDER GAMMELT OG NYTT: Rosemalt moderne spisebord i kjøkkenet i representasjonsdelen.
VIST FRAM: Den nye statsministerboligen og regjeringens representasjonsbolig er nå innflyttingsklar. Boligen er tegnet av arkitektfirmaet Riseng & Kiehl. I dag fikk pressen være med inn.
HER SKAL DET SPISES: Dette er spisestuen i representasjonsdelen av statsministerboligen. Spisestuen har plass til 20 personer. Bordet er laget av eik fra Vestfold. Møbelprodusenten Nesje AS i Molde har laget bordet.
GOD PLASS: Stue i Regjeringens representasjonsbolig i Riddervoldsgate. 2. Lampen er av utenlandsk opprinnelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer