Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsministerboligen selges

Regjeringen vil selge statsministerboligen i Tuengen Alle i Oslo. Salget skjer i forbindelse med at regjeringen går inn for å bygge en statsministerbolig bak Slottet, melder Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsministerboligen har ikke vært benyttet av norske statsministre på mange år. Den eneste norske statsminister som har bodd der var Odvar Nordli.

Regjeringen vil i høst starte salg av eiendommer i Pilestredet Park, området hvor Rikshospitalet holder til inntil flytting senere i år. Salg av disse og andre statlige eiendommer er beregnet å gi en inntekt på 300 millioner kroner.

Regjeringen reduserer forventet inntekt av salg av Villa Grande på Bygdøy, Vidkun Quislings tidligere hovedsete, ettersom forutsetningene for salget er endret.

Riksantikvaren har bestemt at eiendommen er verneverdig og kan derfor ikke bygges om til boligformål, slik det var forutsatt. Ny takst basert på disse forutsetningene reduserer eiendomsverdien fra 100 til 70 millioner kroner. melder Arbeidsdepartementet.

(NTB)