Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsministeren avbryter kritisert tur til Nord-Norge

Hjem til innspurt i fastlåst budsjettstrid. 

AVBRYTER PLANLAGT TUR: Statsminister Erna Solberg reiser tilbake til Oslo en dag tidligere enn den opprinnelige planen..
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
AVBRYTER PLANLAGT TUR: Statsminister Erna Solberg reiser tilbake til Oslo en dag tidligere enn den opprinnelige planen.. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) avbryter det planlagte besøket i Nord-Norge og Trøndelag og reiser til Oslo etter besøket hos Widerøe Internet i Mosjøen mandag, melder NTB.

Én uke før Stortinget vedtar rammene for neste års statsbudsjett er statsministeren i Mo i Rana og Mosjøen, før hun etter planen skulle ta Hurtigruten fra Brønnøysund til Rørvik på ettermiddagen.

Nå velger hun i stedet å vende tilbake til Oslo etter besøket hos Widerøe Internet i Mosjøen klokken 12.45.

– Det har vært jobbet med konkrete forslag gjennom hele helgen. Solberg returnerer nå til Oslo for flere møter om budsjett, sier statssekretær Sigbjørn Aanes til NTB.

Har fått kritikk

Foruten at reisen med Hurtigruten da går fløyten, vil det heller ikke bli noe av tirsdagens planlagte treff med DDEs Bjarne Brøndbo på verkstedet hans i Namdal eller de påfølgende besøkene hos Biokraft, St. Olavs hospital og Enova.

Både KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande har kritisert statsministeren for å reise vekk så lenge, når budsjettforhandlingene står i stampe.

– Jeg forstår at Erna kanskje ønsker å være til stede når hun har lovet å komme på en stor Nord-Norge-reise. Men i den alvorlige situasjonen vi står i nå, så mener jeg det ikke blir riktig av henne å gjennomføre hele reisen, har Hareide tidligere uttalt til VG.

Trine Skei Grande kommenterte turen på følgende måte overfor NRK.

– Nå har jeg avlyst min trøndelagstur som jeg har gledet meg veldig til. Helt oppriktig. Da har vi noen ulike vurderinger, men da håper jeg at hun har satt igjen nok folk i Oslo til at de kan jobbe.

– Det går helt fint å styre landet selv om man ikke sitter i Oslo. Det går også fullt an å få folk til å jobbe med de løsningene som vi skal legge på bordet, var svaret fra Erna Solberg.

Ikke møttes siden tirsdag

Til tross for nesten en måned med forhandlinger, har regjeringspartiene ikke klart å bli enige om en løsning med Venste og KrF.

I arbeidet med å komme til en løsning, har de brutt frist etter frist.

Toppene har ikke møttes til budsjettforhandlinger siden tirsdag i forrige uke.

- Framdriften de siste dagene bekymrer meg, sa Knut Arild Hareide til Dagbladet på fredag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!