Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsministeren ble dynket i majones og pommes frites av feminist-aktivister, men kunne tydeligvis ikke brydd seg mindre

Fikk nasjonalretten i fleisen.

MAJONES-SJOKK: Belgias statsminister Charles Michel tok tydeligvis nasjonalrettaksjonen med godt humør. Foto: AFP PHOTO / BELGA / LAURIE DIEFFEMBACQ / NTB Scanpix
MAJONES-SJOKK: Belgias statsminister Charles Michel tok tydeligvis nasjonalrettaksjonen med godt humør. Foto: AFP PHOTO / BELGA / LAURIE DIEFFEMBACQ / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Belgias statsminister Charles Michel fikk seg et ordentlig nasjonalrettsjokk da han holdt en pressekonferanse i byen Namur i dag.

Der snakket statsministeren til presse- og forretningsfolk om å ta ansvar i forbindelse med at Belgia må gjøre velferdskutt, skriver belgiske La Libre.

Mens statsministeren sto på podiet og snakket, kommer det plutselig en ung kvinne opp på siden av statsministeren og heller en pose pommes frites over han. Deretter dukker det opp en kvinne til, som begynner å sprute ned statsministeren med majones.

Pommes frites og majones er også kjent som Belgias nasjonalretter.

Aktivistene, som var fra gruppa Liliths (tidligere den belgiske delen av den radikale feministgruppa Femen) skal ha båret T-skjorter med budskapet om at statsministerens kutt og liberalisering av staten fører til mer fattigdom. Aktivistene skal ha vært journaliststudenter, og ble på den måten akkreditert til konferansen.

Også tilhørerne på første rad fikk smake på majonesen og pommes friten før vaktene grep inn og tok støyten for statsministeren. Etter flere majonessprut ble den smilende statsministeren ført bort til sjokkerte blikk fra tilhørerne til stede.

Heldigvis hadde statsministeren med seg en ren dress, som han skiftet til før han kom tilbake på podiet. Der spøkte han selv med hendelsen. Statsministeren vil ikke anmelde aktivistene, og statsministerens sikkerhetssjef har foreløpig ikke kommentert om sikkerheten rundt Michel er god nok.

SIKKERHET: Det var tydeligvis ikke det største sikkerhetsoppbudet rundt statsministeren. Foto:
AFP PHOTO / LAURIE DIEFFEMBACQ/NTB Scanpix
SIKKERHET: Det var tydeligvis ikke det største sikkerhetsoppbudet rundt statsministeren. Foto: AFP PHOTO / LAURIE DIEFFEMBACQ/NTB Scanpix Vis mer