Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Statsministeren forfølger meg»

Milliardær Stein Erik Hagen mener statsministeren forsøker å gjøre ham til en samfunnsfiende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stein Erik Hagen føler seg utsatt for forfølgelse fra landets statsminister, som han mener forsøker å gjøre ham til en samfunnsfiende.

- Statsministeren er blitt desperat. Han ser at regjeringen har mislykkes på alle områder. Nå forsøker han å flytte oppmerksomheten vekk fra hvordan hans regjering har mislyktes, sier milliardæren Stein Erik Hagen til Dagens Næringsliv.

På regjeringens budsjettkonferanse har Stoltenberg sagt at regjeringen leter etter nye måter å skattlegge de rike. I går gikk han ut i VG og sa at han satte seg som mål å «ta» rikinger som Stein Erik Hagen.

Alvorlig

Hagen sier han har problemer med å ta Stoltenberg på alvor.

- Likevel er det alvorlig at en statsminister i et demokratisk rettssamfunn, skal gjøre meg til en samfunnsfiende. Han plukker ut et enkelt menneske og en gruppe han kaller «rikinger» og forfølger dem, sier han til avisa.

Han tror regjeringen har penger nok, men at den ikke vet hvordan den skal styre landet.

- Nå skal de tydeligvis ta meg og andre såkalte rikinger. Men da lurer jeg på: Hva galt har vi gjort? sier mannen som ifølge DN er Norges rikeste, og hadde en formue på 23 milliarder kroner i fjor.

KRANGLER IGJEN:  Sist Stein Erik Hagen og Jens Stoltenberg var uenige endte det i en direktesendt debatt under NHOs årskonferanse. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
KRANGLER IGJEN: Sist Stein Erik Hagen og Jens Stoltenberg var uenige endte det i en direktesendt debatt under NHOs årskonferanse. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX . Vis mer

Lite å frykte

- Dette handler ikke om Stein Erik Hagen personlig, men generelt om de som har mye å bidra med. Innstramninger i toppen gir oss mulighet til lettelser i bunn, sier Jens Stoltenberg til DN.

Men rikinger som Stein Erik Hagen, Kjell Inge Røkke og Jens Ulltveit-Moe, alle med null i skattbar inntekt i 2006, har lite å frykte når regjeringen varsler skatteoffensiv mot de rikeste. Det mener skatteeksperter VG har snakket med.

Professor Terje Hansen ved Norges Handelshøyskole og BI-professor Ole Gjems-Onstad sier begge at regjeringen burde fjerne skjermingsfradraget - som gir skattefritak for aksjeutbytte og aksjegevinster opp til et visst nivå.  

Fredet

På spørsmål fra VG under regjeringens budsjettkonferanse på Jevnaker sier Stoltenberg at han ikke vil røre skjermingsfradraget fordi det ikke er en del av skattereformen, skriver NTB. 

- Da blir Stoltenbergs jakt på de rikes skattehull bare tom retorikk. Hadde jeg hørt hjemme blant de superrike, ville jeg ikke følt særlig engstelse, sier Hansen.

image: «Statsministeren forfølger meg»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media