«Statsministeren forfølger meg»

Milliardær Stein Erik Hagen mener statsministeren forsøker å gjøre ham til en samfunnsfiende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stein Erik Hagen føler seg utsatt for forfølgelse fra landets statsminister, som han mener forsøker å gjøre ham til en samfunnsfiende.

- Statsministeren er blitt desperat. Han ser at regjeringen har mislykkes på alle områder. Nå forsøker han å flytte oppmerksomheten vekk fra hvordan hans regjering har mislyktes, sier milliardæren Stein Erik Hagen til Dagens Næringsliv.

På regjeringens budsjettkonferanse har Stoltenberg sagt at regjeringen leter etter nye måter å skattlegge de rike. I går gikk han ut i VG og sa at han satte seg som mål å «ta» rikinger som Stein Erik Hagen.

Alvorlig

Hagen sier han har problemer med å ta Stoltenberg på alvor.

- Likevel er det alvorlig at en statsminister i et demokratisk rettssamfunn, skal gjøre meg til en samfunnsfiende. Han plukker ut et enkelt menneske og en gruppe han kaller «rikinger» og forfølger dem, sier han til avisa.

Han tror regjeringen har penger nok, men at den ikke vet hvordan den skal styre landet.

- Nå skal de tydeligvis ta meg og andre såkalte rikinger. Men da lurer jeg på: Hva galt har vi gjort? sier mannen som ifølge DN er Norges rikeste, og hadde en formue på 23 milliarder kroner i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer