Statsministeren går av - Italia kastes ut i kaos

«Den mest nasjonalistiske, populistiske og dysfunksjonelle italienske regjeringen på flere tiår» i oppløsning. Statsminister Giuseppe Conte gikk av tirsdag under intens seanse i senatet.

DENGET LØS: Statsminister Guiseppe Conte fyrte løs mot visestatsminister og Lega-leder Matteo Salvini i Senatet i dag. Samtidig annonserte Conte at han trekker seg som følge av Salvinis oppførsel, noe som fører Italia ut i nytt politisk kaos. Foto: Andreas SOLARO / AFP / NTB Scanpix
DENGET LØS: Statsminister Guiseppe Conte fyrte løs mot visestatsminister og Lega-leder Matteo Salvini i Senatet i dag. Samtidig annonserte Conte at han trekker seg som følge av Salvinis oppførsel, noe som fører Italia ut i nytt politisk kaos. Foto: Andreas SOLARO / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Italias statsminister Giuseppe Conte annonserte i en flammende tale i det italienske senatet tirsdag ettermiddag at han går av som landets statsminister.

Han har ledet koalisjonsregjeringen mellom populistiske Femstjernersbevegelsen og ytre høyre-partiet Lega. Conte er selv partiuavhengig, men har altså ledet regjeringen som nå er lammet av konflikter.

Nå kastes muligens landet ut i en ny politisk krise ved å miste statsministeren midt i sommerferien. Dagens italienske regjering blir av New York Times omtalt som den mest nasjonalistiske, populistiske og dysfunksjonelle italienske regjeringen på flere tiår.

Full klinsj med partileder

Hans fremste motstander er hans egen innenriksminister og visestatsminister, Lega-leder Matteo Salvini.

Statsminister Giuseppe Conte har kunngjort at han går av i en tale i det italienske senatet. Conte mener Salvini har trådt over grensen for den makten han har som innenriksminister.

Conte kaller Salvini «uansvarlig», og mener han har undergravd regjeringen, skriver BBC. Uttalelsene kommer i kjølvannet av at Salvini fremmet et mistillitsforslag mot Conte. Ved å gå av nå, unngår statsministeren mistillitsavstemning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer