DØDE: Statsministeren i Elfenbenskysten, Amadou Gon Coulibaly, har besvimt og dødd under et regjeringsmøte onsdag 8. juli. Vis mer

Statsministeren i Elfenbenskysten døde

Besvimte og døde under et regjeringsmøte onsdag.

Publisert

Statsministeren i Elfenbenskysten, Amadou Gon Coulibaly (61), har besvimt og dødd onsdag kveld norsk tid.

Dødsfallet er bekreftet fra presidentens kontor, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Financial Afrik skriver at Gon Coulibaly følte seg uvel under et regjeringsmøte, og ble fraktet til et privat sykehus for sjekk, der han skal ha dødd.

På statsministerens offisielle Facebook-side bekreftes det at han deltok på et møte i ministerrådet onsdag.

Behandling i Frankrike

Statsministeren kom hjem igjen til Elfenbenskysten forrige torsdag etter et to måneders fravær for medisinsk behandling i Frankrike.

Behandlingen var i forbindelse med en hjertetransplantasjon som ble gjennomført i 2012, ifølge Reuters.

I starten av mai sa en kilde nær presidenten til avisa at Gon Coulibaly hadde gått glipp av en kontroll i Frankrike i april fordi han var opptatt med å koordinere Elfenbenskystens håndtering av coronapandemien.

– Hans intense arbeid de siste ukene har hatt innvirkning på helsa hans, men det er ikke veldig alvorlig. Det går bra med ham, sa kilden til avisa den gang.

Presidentkandidat

Gon Coulibaly har vært Elfenbenskystens statsminister siden 2017. I årene før det var han generalsekretær ved presidentens kontor.

I begynnelsen av mars ble det kunngjort at nåværende president, Alassane Outtaras, hadde håndplukket han som sin etterfølger.

Statsministeren var dermed en kandidat for det kommende presidentvalget i oktober.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer