- Statsministeren nekter å betale TV-lisens

Det avslører Sveriges Radio. Slik svarer Fredrik Reinfeldt.

LISENS-KRANGEL: Sveriges Radio avslørte torsdag kveld at statsminister Fredrik Reinfeldt ikke betaler radio- og TV-lisens. Det mener Regjeringskansliet at han gjør. Nå blir det opp til juristene å avgjøre lisenskrangelen. Foto: EPA/MARIO GUZMAN
LISENS-KRANGEL: Sveriges Radio avslørte torsdag kveld at statsminister Fredrik Reinfeldt ikke betaler radio- og TV-lisens. Det mener Regjeringskansliet at han gjør. Nå blir det opp til juristene å avgjøre lisenskrangelen. Foto: EPA/MARIO GUZMANVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har flere svenske statsråder gått av etter at de ikke har betalt radio- og TV-lisens. Torsdag kveld avslørte det kjente nyhetsprogrammet i Sveriges Radio, Ekot at statsminister Fredrik Reinfeldt ikke betaler for seg.

-  Jeg har ingen annen ambisjon enn å følge de regler som gjelder, sier han til den svenske avisen Expressen.

- Statsministeren er ikke noe unntak Debatten raser mellom Regjeringskansliet, som betaler lisensen, og Radiotjänst, som krever inn lisensen, om hvordan man skal tolke den svenske lovgivningen når man bor i Sagerska huset, statministerboligen.

Regeringskansliet mener at statsministerboligen, Sagerska palatset, inngår i lisensen, men det er ikke det statlige innkrevningsselskapet enige i.

- I dette tilfellet er lovgivningen tydelig. Statsministeren er ikke noe unntak for våre lover og regler, sier Carl-Gustav Johansson i Radiotjänst til avisa.

Det er ikke kjent hvor lenge statsministeren har unnlatt å betale, ifølge Sveriges Radio sine avsløringer.

En sak for juristene Reinfeldt, som siden 2006 har ledet den borgerlige alliansen, sier at dette er en sak som juristene nå skal avgjøre.

- Jeg har betalt for å bo på Sagerska huset og da har jeg fulgt de instruksjonene som jeg har fått. Får jeg nye instruksjoner, så skal jeg følge dem, svarer han til avisa.

Ulf Nilsson, som jobber med TV-lisens i den svenske riksdagen, sier til Expressen at han har vanskelig for å tro at statsministeren har gjort dette med vilje for å spare penger.

- Det er alltid beklagelig når man ikke betaler det man skal, men det virker som om man har en forskjellig oppfatning av reglene. Vi får se hvem som har rett, sier han.